Şebekeye İp Bağlayarak, Elektriğe Kavuştular

Kastamonu'da fırtınada elektrik tellerinin birbirine değmesi nedeniyle elektrikleri kesilen köylüler, yetkililerin ilgilenmemesi üzerine Karadeniz usulü bir çözüm buldular. Köylüler, elektrik tellerini iple ağaçlara bağladı.

  • 603
Şebekeye İp Bağlayarak, Elektriğe Kavuştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Belören köyünde ikamet eden köylüler, fırtına ve rüzgarlı havalarda elektrik tellerinin birbirine değmesi nedeniyle sürekli elektriklerinin kesildiğini ve evlerdeki beyaz eşyalarının da bozulduğunu ileri sürerek yetkililerden çözüm bulmalarını istediler. Yetkililerden, tellerin birbirine değmesine yapabilecekleri hiçbir şey olmadığı yanıtını almaları üzerine köylüler, Karadeniz usulü kendilerince çözüm buldular. Köylüler, elektrik tellerinin birbirine değmemesi için telleri ip yardımıyla ağaçlara bağladılar. Köylüler, şimdi her türlü fırtına ve rüzgarlı havalarda evlerinde elektrikleri kesilmeden rahatça oturduklarını belirttiler.

İnebolu ilçesine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Belören Köyü Muhtarı Osman Özcan, İnebolu ilçesinde karlı havanın etkili olduğunu ve bu yüzden yolların kapalı olmasından dolayı herkesin evlerine kışlık yiyeceklerini stok ettiğini söyledi. Fakat bu yiyeceklerin Ocak ayından beri bağlanmayan elektrik hattı nedeniyle buzdolaplarında bozulduğunu söyleyen Muhtar Özcan, hem kış günü yiyeceksiz kaldıklarını hem de köylülerin binlerce lira zararları oluştuğunu kaydetti. Elektrik hatlarına çözüm bulmak için defalarca yetkilileri aradıklarını söyleyen Muhtar Özcan, “Bizimle kimse ilgilenmeyince biz de elektrik hattından geçen kabloya ip bağlayarak elektriğimize kavuştuk. Köyümüzde, çoğunlukla yaşlılar ve emekliler yaşıyor. Yılbaşından bu yana yani Ocak ayından itibaren köyümüzde elektrikler yok. Direklerin bir kısmı yıkıldı, bir kısmı da yıkılmak üzere. Elektrik hattından geçen kabloları, ip yardımıyla ağaçlara bağlayarak kendimizce çözüm bulduk. Şimdi çok şükür evimizde elektriğimiz var ama bu, bulduğumuz çözüm geçicidir” dedi.

İnebolu’da da geçtiğimiz günlerde karlı havanın etkili olduğunu ve köylerinde 1 metreye yakın karların biriktiğini belirten Özcan, “Bizler de, karlı havada ve kış ayında aldığımız yiyecekleri, evimize götürüp biraz stok yaptık. Çünkü kar yağınca yollarımız kapanıyor ve bir yere çıkamıyoruz. Fakat elektriklerimiz de kesilince dolaplarımızdaki bütün yiyecek ve içecekler bozuldu. Kar yağışı köyümüzde biraz daha sürseydi yiyecek bir şey bulamayacaktık. Aç kalacaktık. Karanlıkta kaldık, beyaz eşyalarımız bozuldu. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

(İHA)