Sedyede Tutuklanan Sürücü, Serbest Bırakıldı

Kastamonu'da meydana gelen kazada üç kişinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle hastaneden taburcu olduktan sonra sedye üzerinde adli makamlara çıkartılan sürücü, bir gece tutuklu kaldıktan sonra sağlık sebeplerinden ötürü serbest bırakıldı. 

  • 3016
Sedyede Tutuklanan Sürücü, Serbest Bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaza, 5 Mayıs’ta Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı İğdir köyünde meydana geldi. Murat A. (45) idaresindeki otomobil ile karşı yönden gelen Sema K. (53) yönetimindeki cipin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kazada yaralanan Sema K., kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Sedye üzerinde ambulansla Kastamonu Adliyesi’ne götürülen Sema K., Araç Adliyesi’nde nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne video konferans sistemiyle bağlanarak ifade verdi. Sema K., ifadesinde kendi şeridinde 50 kilometre hızla ilerlerken ani bir patlamanın olduğunu ve bir anda ne olduğunu anlamadığını söyledi. Sema K., kazada herhangi bir kusurunun bulunmadığını ileri sürdü.

İfadesi alınan Sema K., karşı şeride geçerek üç kişinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle adli makamlarca tutuklanarak Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Burada bir gece tutuklu kalan Sema K.'nin avukatı Mehmet Çiftçi, müvekkilinin sedyeden kalkamadığını ve sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığını gerekçe göstererek Kastamonu Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı yerinde bulan Kastamonu Sulh Ceza Mahkemesi, tutuklanan Sema K.'nin sağlık durumu nedeniyle kaçma şüphesi olmadığını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Öte yandan, 5 Mayıs’ta Kastamonu-Karabük yolunun Araç ilçesine bağlı İğdir köyü yakınlarında şerit ihlali yapan Sema K. yönetimindeki cip, karşı yönden gelen Murat A. yönetimindeki otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü Murat A. ile yanında bulunan annesi 76 yaşındaki Semiha ve aynı yaştaki babası Recep A., kaza yerinde öldü. Cip sürücüsü Sema K. ile yanında bulunan Fatma Y., Ayten D. ve Murat K.'de yaralanmıştı.