Şehit eşi ve oğlunun feryadı yürekleri dağladı

Şehit polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu'da düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

  • 7012
Şehit eşi ve oğlunun feryadı yürekleri dağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit cenazesinde eşi tabuta sarılarak, “Şehidim sen ölemezsin, kalk ayağa” diye feryat etti. Şehit oğlu da, “Kalk evimize gidelim baba” diye gözyaşı döktü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit düşen 44 yaşındaki polis memuru Uğur Yıldız'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Kuzeykent Ulu Cami’de düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde şehit annesi Fahriye Yıldız, “Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun, koparmayın beni yavrumdan” diye ağıt yaktı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Mardin’den uçakla Kastamonu Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesini Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehit cenazesi havaalanına indiğinde gözyaşları adeta sel oldu aktı. Şehidin oğlunun babasının tabutuna koşarak ‘kalk gidelim baba’ diye haykırışı yürekleri dağladı.

Cenaze, havaalanından uzun konvoy eşliğinde baba ocağına götürülerek burada helallik alındı. Daha sonra cenaze, Kuzeykent Ulu Cami'ye getirildi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde ilk olarak helallik alındı. Ardından Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın tarafından şehidin cenaze namazı kılındı.

MÜFTÜ AYDIN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, “Şehidimiz bize, birlik olun, beraber olun, kardeş olun diyor. Birbirinizi sevin, vatan için, bayrak için, millet için ve bayrak için birbirinizle yarışın. Üzerinde bulunduğunuz vatan toprağı ucuz bir vatan toprağı değildir. Altında binlerce kefensiz yatan şehitlerin var olduğunu hatırlayın. Bir olun, beraber olun, kardeş olun, fitneden, fesattan ve kötü düşünceden uzak, gençlerinizi vatan için, bayrak için ve din için yetiştirin diyor. Silah tutan değil, kurşun atan değil, kalem tutan ve güzeli hatırlatan bir nesil yetiştirin diyor ve bize bu şekilde mesaj veriyor” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit eşi Perihan Odacı Yıldız, Uğur Yıldız’ın tabutuna sarılarak “Şehidim sen ölemezsin, kalk ayağa” diyerek tabutu bırakmak istemedi. Şehit yakınları, görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Uğur Yıldız’ın cenazesi, tekrar cenaze aracına konuldu. Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra Olukbaşı Şehitlik Anıtı'na götürüldü ve buraya defnedildi.
Cenazede sık sık ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Ayrıca kalabalık grup, tekbir getirerek ellerindeki Türk bayrakları ile teröre tepki gösterdi.

Şehit Uğur Yıldız’ın annesi Fahriye Yıldız, güçlükle ayakta durabildi. Anne Yıldız, "Götürmeyin oğlumu" diyerek gözyaşı döktü. Ardından acıya dayanamayan ve baygınlık geçiren Fahriye Yıldız’a sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin cenazesi dualarla, binlerce kişinin katılımıyla ebediyete uğurlandı.

Cenazenin ardından, Türk Bayrağı şehidin ailesine teslim edildi.