Şehit polis, bebeğiyle son yolculuğuna uğurlandı

6 aylık hamile olan şehit Polis Memuru Şerife Özden Sütçü Kalmış, Kastamonu'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

  • 6690
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit polis, bebeğiyle son yolculuğuna uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’lı teröristlerin bombalı araçla emniyet müdürlüğüne yaptıkları saldırı esnasında şehit düşen 6 aylık hamile 31 yaşındaki polis memuru Şerife Özden Sütçü Kalmış için memleketi Kastamonu'da tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Mardin’den uçakla Kastamonu Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesini protokol üyeleri ile Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehit cenazesi havaalanına indiğinde gözyaşları adeta sel oldu aktı.

Cenaze, havaalanından uzun konvoy eşliğinde karayolu ile Araç ilçesine götürüldü. Burada şehidin cenazesi, baba ocağına götürülerek helallik alındı. Daha sonra cenaze, Vali Enes Yeter Stadına götürüldü. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde ilk olarak helallik istendi. Ardından Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın tarafından şehidin cenaze namazı kılındı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit eşi Hüseyin Kalmış ile şehidin babası İsmail Sütçü, şehidin ağabeyleri Recep Sütçü, İsmail Sütçü ve Ali Aykut Var, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit yakınları, görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.