Şehit Şerife Bacı, 99. ölüm yıl dönümünde anıldı

İstiklal Savaşı'nın simge isimlerimden Şehit Şerife Bacı, şahadetinin 99. yıl dönümünde KAS-DER Genel Merkezi ve Ümraniye Şubesi iş birliğinde düzenlenen törenle anıldı. 

  • 2012
Şehit Şerife Bacı, 99. ölüm yıl dönümünde anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen burada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nın kadın milli kahramanı Şehit Şerife Bacı’nın Kastamonu Havalimanı’na adının verilmesi önerisinde bulundu.

Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu ise Şehit Şerife Bacı’nın 100. ölüm yıl dönümde kapsamlı çalışmalara imza atılması gerektiğini vurguladı.

Ümraniye Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşen program kapsamında 2009 yılında Hakkari’de şehit edilen polis memuru Engin Açıkgöz’ün eşi Sevcan Açıgöz’e şilt takdim edilirken, İstanbul’daki Kastamonulu kadın belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışma ekiplerine plaket verildi.

Program Şehit Şerife Bacı’nın hayatını anlatan tiyatro gösterimiyle son buldu.

Programa Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi ve Arzu Erdem, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Lafçı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum ve siyasi parti temsilcisi katıldı.