Şehit Şerife Bacı, İstanbul'da Anıldı

Şehit Şerife Bacı, 95. Ölüm Yıldönümünde Törenle Anıldı

  • 976
Şehit Şerife Bacı, İstanbul'da Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gençlik Hareketi Derneği tarafından organize edilen Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkla Türk kadının fedakârlık sembollerinden biri haline gelen Şehit Şerife Bacı, 95. Ölüm yıl dönümünde Kağıthane Belediye Nikah Sarayında yapılan etkinlikle anıldı.

Emekli Tuğgeneral Nehir Aydın ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuşmacı olarak katıldıkları Şehit Şerife Bacı ve İstiklal Yolu Kahramanlarını Anma programına, Ak Parti İstanbul Milletvekilli Fatma Benli, MHP önceki dönem İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Meclis Üyeleri, iş adamları, Kastamonu Dernek Başkanlarına ve yönetimi katıldı.

Şehit Şerife Bacı Platformu’nun  ”İstiklal Yolu Kahramanları ve Şehit Şerife Bacı Anma Günü” adı altında düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Kurutuluş Savaşı'nda tüm dünyaya karşı Türk kadınının esareti reddettiğini ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekilli Fatma Benli, "Pazar günü bu salonun dolmuş olması bizim geçmişimize ne kadar sahip çıktığımızın kanıtıdır. Şerife Bacı bir kahramanlık destanıdır. Türk kadının vatanına ve milletine sahip çıktığının göstergesidir. Bütün dünya tepemize binmiş ama Türk kadını esareti reddediyoruz demiş. O günden bu güne o kadınların sırtında yükselen bir Cumhuriyet var. O gün esareti reddeden milletimiz başka esaretleri de ortadan kaldırmaya başladı. İşgalle bizi ortadan kaldıramayacağını anlayanlar başka oyunlarla bizi sıkıntıya sokup, bizi kontrol etmeye kalktılar" şeklinde konuştu.

Vatan söz konusu olduğunda Türkiye'de bütün ayrımların ortadan kalkacağına dikkat çeken Benli, Türkiye'nin bu güçlü yükselişini çekemeyenler terör illetini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ama bu emellerine ulaşamayacaklar. Türk milleti omuz omuza terörle mücadelesini sürdürecekti. Vatan söz konusu oldu mu siyasi partiler ve ayrışmalar ortadan kalkacaktır. Tarihi geçmişimiz bunu ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

"ŞEHİT ŞERİFE BACI, 21 ŞUBAT 1921'DE DONARAK ŞEHİT OLMUŞTUR"
Programda bir konuşma yapan MHP önceki dönem İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, “Sıkıştığımız zaman bu ülkenin insanlarının sığınabileceği Şehit Şerife Bacı gibi sağlam, güvenilir limanlar olduğunu herkese ispat ettiniz. Bundan sonra Allah ömür verirse her yıl bu günde Şehit Şerife Bacı ve istiklal yolu kahramanlarını çok coşkulu bir şekilde anmaya devam edeceğiz. Bunun sahibi gençlik gruplarıdır. Bunu onlara şu anda huzurunuzda emanet ediyorum. Bir fidan dikiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu kadın hareketiyle birlikte çok coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Şehit Şerife Bacı Platformlarına ihtiyacımız var. Şerife Bacı ve Sütçü İmam’ın kahramanlıklarını, milli, manevi ruhlarını yok etmek isteyen küresel emperyalizm 100 yıl evvel de vardı bugün de var. Bize diyorlar ki; ‘milli devlet bitti. Bu ruh Şerife Bacı, bunlar 100 yıl evveldi artık unutun.’ Biz de diyoruz ki bu ruh olmasa, bu ay yıldızlı bayrak bu kadar nazlı dalgalanamazdı” dedi.

Eski İçişleri  Bakanı Murat Başesgioğlu ise, "Şerife Bacı mermileri ve çocuğunu çetin kış şartlarından korumak için yamalı yorganını onların üzerine örtmüştür. Bu durumda Kastamonu kışlasına kadar zor ulaşmış ve 21 Şubat 1921'de donarak şehit olmuştur. Kurtuluş savaşı sırasında İnebolu'dan başlayıp Ankara'ya kadar giden İstiklal Yolu'nu GaziMustafa Kemal Atatürk, 'Gözüm cephede, kulağım İnebolu'da' diyerek özetlemiştir.

İstiklal Yolunun Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi ile ilgili protokol konuşmalarının ardından sona erdi.