Şehit Şerife Bacı Ortaokulunun çevre duyarlılığı ödüllendirildi

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu "Duyarlı davranışınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

  • 781
Şehit Şerife Bacı Ortaokulunun çevre duyarlılığı ödüllendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanlığı ve Şehit Şerife Bacı Ortaokulu işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Ambalaj Atıkları ve Bitkisel Atık Yağları Toplama Kampanyası’ kapsamında projeye önemli ölçüde katkı sağlayan Şehit Şerife Bacı Ortaokulu ödüllendirildi.

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen ödül töreninde, kampanya kapsamında 1250 kilogram bitkisel atık yağ ile 4680 kilogram ambalaj atığı toplayan ve geri dönüşüm projemize önemli katkı sağlayan Şerife Bacı Ortaokulu’na Belediye Başkanlığı tarafından 3 adet ve Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Firması tarafından da 1 adet olmak üzere toplam 4 adet akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Akülü tekerlekli sandalyeleri Okul Müdürü Şükrü Demirci’ye teslim eden Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu konuşmasında ise şunları ifade etti: "Geri dönüşüm konusu çok önemli. Bizim doğayı korumak gibi bir mecburiyetimiz var. Büyükler size ne kadar çok örnek olursa siz de tabi ki ona göre şekilleneceksiniz. Çünkü geleceğimiz sizlersiniz. Bu duyarlı davranışınız için öncelikli olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Bazen bir pikniğe gidiyoruz, gezmeye gidiyoruz. Ben her zaman şunu görüyorum. Anne, baba orada en ufak bir çöp bıraktığı zaman bile hemen çocuklarımız, ‘bu orada bırakılmamalı, çevreyi korumalıyız, orayı kir bırakmamalıyız, nasıl bulduysak öyle bırakmalıyız’ uyarılarında bulunuyorlar. Ben buna şahit oldum. Bu bilincin oluşmasında hem sizlerin duyarlılığı çok önemli hem de tabi ki sevgili öğretmenlerimizin bu konuda size verdikleri eğitim çok önemli. Ben onun için hem sevgili öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum hem de tabi ki siz çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum."

"ÇOCUKLARA GÜZEL BİR ÇEVRE, GÜZEL BİR DOĞA BIRAKMAK MECBURİYETİMİZ VAR"

Vidinlioğlu; "İnşallah bundan sonra yine çevremizdeki herkese çevreyi koruma, doğayı koruma adına mesajlar vermeye devam edeceğiz. Ben de bu mesajlarda belediye olarak mümkün olduğu kadar katkı vermeye devam edeceğim. Çünkü, gelecek adına mutlaka çocuklara güzel bir çevre, güzel bir doğa bırakmak mecburiyetimiz var. Hayatın devam etmesi için mutlaka tabiatın da olduğu gibi korunması lazım. Bu sadece bitkiler, çiçekler anlamında değil, yaşayan tüm canlılar anlamında çok önemli. Bir plastik parçasının bile dönüşümü o kadar uzun zaman alıyor ki dolayısıyla mümkün olduğunca da geri dönüşebilir materyaller üzerinden kullandığımız ürünleri üretirsek çok daha sağlıklı bir çevreye, çok daha sağlıklı nesillere sahip oluruz" dedi. 

BAŞKAN VİDİNLİOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE DOSTU AJANDA

Çevreci yaklaşımı sonucunda toplanan atıklar sayesinde 66 ağacın kesilmesi önleyen, 48.112 metreküp sera gazı salınımı azaltılmasına katkı sağlayan ve 9,3 metreküp atık depolama alanından tasarruf edilmesinde büyük payı olan okulun öğrencilerine Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından güzel bir sürpriz daha gerçekleştirildi. Ödül töreninin ardından sınıfları gezen Başkan Vidinlioğlu, öğrencilere çevre dostu olan, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak önemli bilgileri içeren ajandalardan hediye etti.

Gerçekleştirilen Ambalaj Atıkları ve Bitkisel Atık Yağları Toplama Kampanyası’nın ödül törenine Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt, İsmail Hakkı Özcebeci ve Nuray Çolak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Arslan, Okul Müdürü Şükrü Demirci, Temizlik İşleri Müdürü Arif Canbolat, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.