Şehre Su Veren Şebeke Patladı

Karaçomak Barajından şehre su veren şebekede arıza oluştu. Bu arızadan dolayı şehre, bir süreliğine su verilemedi.

  • 1000
Şehre Su Veren Şebeke Patladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Karaçomak Barajından, Kastamonu’ya içme suyu sağlayan su şebekesinde izinsiz hafriyat çalışmaları esnasında borular patladı. SFC Entegre Orman Ürünleri fabrikasının karşısında oluşan arızaya Kastamonu Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (KASKİ) ekipleri müdahale etti. Ekipler, barajdan gelen suyu keserek, şebekede yaşanan arızayı gidermek için yoğun çaba sarf etti.

Şehri içme suyu sağlayan şebekede yaşanan arızayı incelemek için Belediye Başkanı Tahsin Babaş, arızanın olduğu yere giderek, incelemelerde bulundu. Buradaki görevlilerden arıza hakkında bilgi alan Başkan Babaş, belediyeye bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmaları bir süre takip etti.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, izinsiz bir şekilde müteahhit firma tarafından hafriyat yapılırken Karaçomak Barajından gelen su şebeke hattına zarar verildiğini belirterek, “Bu yüzden şehrimize su kesintisi olmuştur. Su şebekesinde yaşanan patlak sonrası ekiplerimiz, anında müdahale etmiştir. Fakat onarım çalışmaları, belli bir süre devam ettiğinden dolayı, şehre su veremedik. Bu yüzden vatandaşlarımız mağdur olmuşlardır, kendilerinden özür diliyoruz” dedi.

Su şebekesinde onarım çalışmaları tamamlandığında şehre su verildiği zaman şebekeden meydana gelen arızadan dolayı musluklardan akan suların bir süreliğine bulanık akabileceğine dikkat çeken Başkan Babaş, vatandaşların sular duruluncaya kadar musluklarını açık tutmalarını istedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)