Şehrimizin Bir Logosu Olmalı

Küçükşabanoğlu'ndan çağrı 'Şehrimiz için büyük önem arz eden kurumsal bir logomuzun olması için beyin jimnastiği yapalım!'

  • 519
Şehrimizin Bir Logosu Olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu’ndan çağrı; “Şehrimiz İçin Büyük Önem Arz Eden Kurumsal Bir Logomuzun Olması İçin Beyin Jimnastiği Yapalım!”

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) tarafından hayata geçirilen “Kastamonu İçin Bir Hayalim Var “ projesinin  sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmış ve dosya haline getirilen analiz sonuçları  KASGEG Heyeti tarafından başta Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın ,Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş olmak İstanbul ve Ankara olmak üzere yetkili tüm kamu kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve iş adamlarına teslim edilmişti. 

 
KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Vali Şehmus Günaydın’a makamında yaptıkları ziyarette yazılan hayaller arasında şehrin kurumsal bir logosunun olmasını isteyenlerin sayısının oldukça  fazla olduğunu belirterek, bir şehir için kurumsal bir logosunun olmasının şehrin bilinirliği açısından da önem arz ettiğini dile getirmişti. Bu konuda KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu’na destek veren Vali Şehmus Günaydın; “Konuyla ilgili çalışmaları hemen başlatalım, tüm sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, ortak bir karar alalım, gerekirse uluslar arası bir tasarım yarışması düzenleyelim.” diyerek valilik olarak her türlü desteği sağlayacaklarının altını çizmişti. 
 
KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kastamonu Genç Girişimciler Derneği olarak şehirde bugüne kadar yapılmamış bir projeye imza attık. İlk kez halkımıza şehirleri için hayallerini sorduk. Ve onlarda 3 aylık süre zarfında açmış olduğumuz internet sitesi üzerinden hayallerini büyük bir özenle yazdılar. Yine dernekte bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımız büyük bir özen ve özveri ile her gün hayalleri okudular, kaydettiler. 3 aylık süre zarfı sonucunda biz tüm hayalleri Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi hocamız Doç. Dr. Sıtkı Yıldız’a analiz ettirerek bir dosya haline getirdik. Projemiz kapsamında bin 74 kişi, bin 806 hayal yazdı. Bu çok büyük bir rakam. Ve ilk sırada yer alan hayal başlığı da 493 hayal ile turizm oldu. Yine turizm başlığı altında yapılması istenen hayallerin başında şehrin tanıtılması geldi. Ve yine bu başlık altında %11 lik bir oranda yine şehrin tanıtılmasında büyük önem arz eden şehrimize ait bir kurumsal logonun olması yönünde hemşehrilerimiz istekleri var. Bildiğiniz üzere bizler bir sivil toplum kuruluşu olarak bu hayaleri toparladık ve bir dosya haline getirerek yetkili makamlara sunduk. Bizim burada yazılan çoğu hayali gerçekleştirme gücümüz olmayabilir ama yetkililere ulaştırmak ve bu isteklerin takipçisi olmak gibi bir gücümüz var. Ve  dernek olarak tüm yol arkadaşlarımla birlikte hemşehrilerimizin bizlere emanet ettiği hayallerin takipçisi olacağız.  
Büyük önem arz eden şehrimize ait bir logonun olması konusunda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuyu yetkili tüm makamlarda dile getirdik ve görüştüğümüz tüm kurumlardan olumlu destek aldık. Valimiz Şehmus Günaydın’la gerçekleştirdiğimiz görüşme sonucunda valimiz logo konusunda bir çalışmaya hemen başlayalım, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla istişare edelim diyerek desteklerini dile getirdi. Kastamonu Genç Girişimciler Derneği olarak şehrin logosunun Kastamonu'nun tarihini, maneviyatını  ve tabiatını öne çıkaracak bir simge olmasından yanayız. Bir simge adı veremeyiz zaten bu doğru da olmaz. Bir şehrin logosu o şehrin tanınmasında, turizm açısından gelişiminde oldukça önemlidir. Bu önemli unsur tek bir kurumun, tek bir sivil toplum kuruluşunun ya da bir kişinin belirleyeceği bir amblem olamaz. Bildiğiniz üzere Kastamonu 750 yıllık bir tarihe sahip. Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi, kahramanları tartışılmaz. Ve yine maviyle yeşilin bütünleştiği doğa harikası bir cennet. Ve başta Hz.Pir Şeyh Şaban-ı Veli olmak üzere binlerce evliyanın toprağı. Tüm bu unsurları ele alarak, bu değerlerimizi düşünerek bir çalışma yapılması gerekiyor. Biz gittiğimiz tüm makamlarda logo konusunu dile getirdik.Ve şehrin bir logosunun olması konusunda tüm makamlardan destek aldık.” 
 
Logo çalışması yapılırken nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğine dair de düşüncelerini aktaran Küçükşabanoğlu, “Logonun Kastamonu’da yaşayan ya da yaşamayan tüm Kastamonuluların kabullenebileceği bir logomuzun  olması gerektiği düşüncesindeyim. Bu konuda profesyonellerden destek almak gerekli, logoyu belirlerken profesyonellerin katıldığı ödüllü, uluslararası boyutta yarışma yapar ve gelen logo çalışmalarını hep birlikte değerlendirirsek daha sağlıklı bir sonuca ulaşacağımız kanaatinde olduğunu dile getirdi. Küçükşabanoğlu; Kastamonu’nun kurumsal bir logosu olması konusunda KASGEG  olarak  Vali Şehmus Günaydın öncülüğünde en kısa zamanda gerekli adımları atıp, tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerini ve kamu kurumları temsilcilerini bir araya getirerek bir  istişare toplantısı yapmak istediklerini ve daha sonra sık sık daha kapsamlı istişare toplantıları yaparak herkesin fikrini almak istediklerini belirtti.