Selami Çelebioğlu, TAŞIKO'yu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Adayı Selami Çelebioğlu, Candaroğulları Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret etti.

  • 663
Selami Çelebioğlu, TAŞIKO'yu Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Kasım Erken Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, beraberinde diğer adaylar Yılmaz Karakoç ve Orhan Dana ile birlikte, TAŞIKO’yu ziyaret etti.

Ziyarette, TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu’ndan nakliyeciler hakkında bilgiler alan Selami Çelebioğlu, ekmeğini direksiyon başında kazanan nakliyeci esnafının babasının da eski bir kamyon şoförü olması hasebiyle sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Çelebioğlu, sorunların çözümü noktasında her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarının belirterek, nakliyeciliğin zor bir meslek olduğunu ve her geçen gün artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının masraflarını çoğu zaman karşılayamadığını belirtti.

Çelebioğlu, “Nakliye işi ile ekmeğini kazanan esnafımızın hem Kastamonu’da hem de Türkiye’de bir takım sorunları var. Yaşanan sorunların çözümü noktasında meclis ve bakanlık düzeyinde çalışma yapmamız gerekiyor. Ben bir vekil adayı olarak tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki inşallah vekil olduğum zaman sorunlarınızın çözümü için bana 24 saat ulaşabilirsiniz. Nakliyeci esnafımızın sıkıntılarının temelden çözülebilmesi için ticaretin canlandırılması gerekiyor. Ticaretin canlılığı sizin iş yükünüzün artıp artmadığı ile anlaşılır. Ticaret artarsa sizin iş yükünüz artar, ticaret azalırsa sizin iş yükünüz azalır. Hep beraber Kastamonu’da ticareti sanayiyi geliştirmemiz gerekiyor. Kastamonu’yu büyütmemiz gerekiyor. İnebolu Limanı’nın kapasitesini genişletecek adımları hayata geçirdiğimizde önemi bir engeli aşacağımızı düşünüyorum. İnşallah 1 Kasım sonrasında İnebolu Limanı’nın kapasitesinin genişletilmesi ve limanın daha işler hale getirilmesi için çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.

Nakliyeci esnafının en temel sorununun maliyetler olduğuna dikkat çeken Çelebioğlu, “Geçimini nakliyecilik ile sağlayan esnafımızın maliyetlerinin düşürülmesi için seslerinin duyurulması gerekiyor. Özellikle mazot fiyatlarında ve nakliye işini gerçekleştirebilmek için taşıma işini gerçekleştirmek için yetki belgesi ücretleri konusunda mutlaka iyileştirme yapılmalı. Ben size şunun teminatını veriyorum ki özellikle nakliye işini gerçekleştiren şoför esnafımızın ÖTV ödemeden mazot almasının önünü açacak her türlü girişimin bir parçası olacağım. Bu sayede maliyetleriniz düşeceği için hak ettiğiniz kazancı elde etme imkânına sahip olacaksınız. Kastamonu için el birliği ile hareket etmeliyiz. Hepiniz iş bekliyorsunuz. İşinizin, aşınızın peşinden gideceksiniz. Bizim işi, aşı ve rızkı daha fazla insanımıza açmamız gerekiyor. Daha fazla insanımıza istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu ise, hem organize sanayi bölgesinin hem de İnebolu Limanı’nın kapasitesinin arttırılması için siyasi partilerden daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)