Serin ve yağışlı hava geliyor!

Bölgemizin bugünden itibaren batı kesimlerinden başlayarak serin ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

  • 956
Serin ve yağışlı hava geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Cuma gününe kadar bölgemizde görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı beklenmektedir. Yağışların, özellikle iç kesimlerde yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Cuma (05.06.2020) gününden itibaren yağışlı ve serin havanın bölgemizi terketmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının; Bölge genelinde perşembe gününe kadar mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak; Cuma gününden itibaren bölge genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor. 
Rüzgarın iç kesimlerde güneyli yönlerden, kıyı kesimlerde ise kuzey ve doğulu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, yağış anında kısa süreli güney-güneybatılı yönlerden kuvvetli (30 -50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor" denildi.