Şeyh Şaban-ı Veli gönülleri iftar sofrasında buluşturdu

Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde her gün yaklaşık 75 kişiye iftar sofrası kuruldu.

  • 1284
Şeyh Şaban-ı Veli gönülleri iftar sofrasında buluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlmi, dini kültürel faaliyetlerinin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük ağırlık veren Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı cami külliyesinde hayırseverlerin yardımı sonrasında tamamen kendi imkânları ile iftar sofrası kurdu. Her gün yaklaşık 75 kişilik kurulan iftar sofrası cami avlusunda hoş bir seda bıraktı.

Kurulan iftar sofrası hakkında açıklamalarda bulunan Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı sorumlularından Hikmet Cortcu, düzenlenen iftarların birlik ve beraberlik gönül köprüleri için büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

 “KARDEŞLİK SOFRASINI KURDUK”
Dev kazanlarda hayırseverlerin maddi desteği sonrasında pişen 100 kişilik iftar yemeğinin hayırseverlerin destekleri ile Ramazan ayının ilk gününden itibaren dağıtılmaya başladıklarını belirten Hikmet Cortcu: “Ramazan Ayı bizi birbirimize bağlayan, yaklaştıran günlerdir. Biz de bu duyguyu yaşayıp yaşatmak için Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı olarak cami avlusunda iftar sofrası kurduk. Bu iftar sofrasında camimize gelen ziyaretçilerimize yemek ikram ederek oruçlarını açmalarına vesile olduk. Ramazan soframız gösterişten uzak bir şekilde 30 gün boyunca kuruldu. Öncelikle iftar yemeğinin verilmesinde destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca yemeğimizden yeme fırsatı bulan, ibadetleri için camimize gelen, külliyemizi ziyaret eden vatandaşlarımıza da gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Kazım BOLAT