Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası kutlandı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 27. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  • 492
Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Taşköprü Tekke Camisi yanında gerçekleşen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Türk Müzik Topluluğu Merter Takımı, gösteri sundu. İl Müftüsü Osman Aydın tarafından dua edildi.

Vali Yaşar Karadeniz yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun 19 ilçesiyle birlikte bir çok güzelliğinin bulunduğunu belirtti.

Taşköprü'nün de Kastamonu'nun gözde ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Karadeniz, "Her yıl düzenlenen Türkiye'de ses getiren bir festival var. İnsanlar Taşköprü'ye akın akın dolduruyorlar. Şeyh Şaban-ı Veli ile ilgili kaynakları incelediğimizde o dönem Taşköprü'ye bağlı olan Hanönü'de doğmuştur ve eğitimine Taşköprü'de devam etmiştir. Şeyh Şaban-ı Veli Kastamonu'yu din turizmi açısından da öne çıkartmaktadır." dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise Şeyh Şaban-ı Veli'nin Kastamonu'nun manevi mimarı ve manevi direği olduğunu söyledi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da Şeyh Şaban-ı Veli'yi tanıyıp anmak ve çocuklara öğretmenin en önemli görevleri arasında olduğunu belirtti.

Geçmişini bilmeyen toplumların geleceklerini de planlayamadıklarını ifade eden Arslan, "Geleceğin büyüklerini yetiştirmek, geçmişteki büyükleri bilmek, toplumun kendisine güvenmesi ve fertlerin birbirini sevmesi ile mümkündür. Şeyh Şaban-ı Veli ve bu gibi büyük zatlar bizlerin ortak değerlerini temsil ettiğinden sevgimizi pekiştirmektedir. Gerek ilçemiz gerekse Kastamonu, evliyalar yatağı olarak anılmaktadır. Bugün biz de manevi duygular içerisinde ecdatlarımızdan aldığımız feyiz ve güçle hareket edip onlara yakışır birer nesil olma gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Programda Hanönü Kaymakamı ve Taşköprü Kaymakam Vekili Mustafa Hamit Kıyıcı ve Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Program, Taşköprü'ye 16 kilometre mesafede bulunan Abdalhasan köyünde bulunan türbe ziyaretiyle son buldu.