'SGK çalışanları mağdur ediliyor'

Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesince Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kastamonu İl Müdürlüğü önünde açıklama yapıldı. Açıklamada, 'SGK çalışanları mağdur ediliyor.' denildi.

  • 5566
'SGK çalışanları mağdur ediliyor'

Türk Büro-Sen Kastamonu Şubesince SGK çalışanlarının sorunlarına yönelik açıklamada bulunuldu. Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, SGK çalışanlarının mağdur edildiğini dile getirdi.

"2 milyon 250 bin vatandaşa 1-2 ayda aylık bağlanması isteniyor"

Kahvecioğlu, "Bildiğiniz üzere 2 milyon 250 bin vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38 bin olmasına rağmen fiilen 23 bin personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2 milyon 250 bin vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir." dedi.

"Böyle bir iş yükü dünyanın her yerinde angaryadır"

Kurumun yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesinin 400 bin olduğunu söyleyen Satılmış Kahvecioğlu, "Kurum, olması gereken personelin yaklaşık yüzde 50 eksiğiyle hizmet veriyor. 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmekte. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur. Sendikamız Türk Büro-Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için; '666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, kurum içi uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi' hususlarını Sayın Bakanımıza hazırladığı rapor ile sunmuştur." diye konuştu.

'SGK çalışanları mağdur ediliyor'

"Türk Büro-Sen'in her platformda çalışmaları özveri ile devam ediyor"

"Sendikamız Türk Büro-Sen kurulduğu günden bu güne, 'bizim ilkemiz önce ülkemiz' diyen, sorumlu sendikacılığı kendine yol ve yöntem olarak belirlemiş Türkiye sevdalılarının meydana getirdiği bir sivil toplum kuruluşudur." diyen Kahvecioğlu, "Sendikamız 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır. Bu nedenle, SGK çalışanlarının kendilerine yüklenen iş yükünün karşılığı dahi olmayan; 3 ayda bir yapılması öngörülen ödemeye ilişkin yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM’den geçmesi, ayrıca belirtmiş olduğumuz diğer taleplerimizin karşılık bulması için Türk Büro-Sen olarak her platformda çalışmalarımız özveri ile devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Gün Türk Büro-Sen’e destek verme ve yetkili kılma zamanıdır"

SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendika olduğunu söyleyen Kahvecioğlu, "SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır. Bugün 'pireye kızıp yorgan yakma' zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’e destek verme ve yetkili kılma zamanıdır. SGK çalışanlarının bugünde yarında yanında olacak olan ve SGK çalışanlarını düştükleri durumdan kurtaracak olan Türk Büro-Sen’dir." diye konuştu.

"Taban maaş en az iki bin lira artırılmalı"

Kahvecioğlu şöyle devam etti: "Dün aksam Cumhurbaşkanımız en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL yapacaklarını açıkladı. Bizlerde kendilerinden Ramazan ayında memur maaşlarında taban maaşın en az 2 bin TL seyyanen artırılmasını talep ediyoruz."

Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu son olarak, "SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerimizin takipçisi olacağımızı ve somut adım atılmasına yönelik görüşmelerimizin devam edeceğini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."