Sigortalıysan Gelecekten Korkma!

Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

  • 601
Sigortalıysan Gelecekten Korkma!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, KADİM Servis Şefi İmran Ayvaz ve Genel Sağlık Sigortası Servis Şefi Ahmet Uzunhüseyinoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminer Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlayan seminerde Yılmaz: “Sizler geleceğin işçileri, işverenleri ve en önemlisi geleceğin ebeveynleri olacaksınız, gelecek nesiller sizlerin ellerinde şekillenecek. Bu yüzden bizler bugün sizleri, Sosyal Güvenlik hakkında bilgilendirmek, haklarınızı ve yükümlülüklerinizi size anlatmak için buradayız” dedi.

Ayvaz ve Uzunhüseyinoğlu’nun sunumlarıyla devam eden seminerde öncelikle, Sigortalılık, Kayıt dışı istihdam, Kayıt Dışı İstihdamın nedenleri, hangi şekillerde ortaya çıktığı ve Ülke ekonomisi açısından sonuçları değerlendirildi. Devamında Genel Sağlık Sigortası Uygulamasının temel amacı, kimlerin bu kapsamda yer aldığı ve GSS sistemine dahil olan kişilere sağlanan haklar üzerinde duruldu ve öğrencilik bittikten sonra karşılaşılacak durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürlüğü’ nün gerçekleştirdiği bilgilendirme faaliyetleri kapsamında değerlendirme yapan İl Müdürü Oktay Öztanç, “Sosyal Güvenlik Reformu ile yapılan değişiklikler, getirilen yenilikler ışığında bir çok yol kat ettik ve etmeye devam edeceğiz. Çünkü ancak sürdürülebilir bir Sosyal güvenlik Sistemi insanların geleceğe umutla bakmasını sağlar. Bu sürdürülebilirliği sağlamamız için genç, yaşlı yediden yetmişe herkese sistemimizi anlatmak bizim görevimiz, bu görev doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz, özellikle gençlerimiz bizim gelişim neferlerimizdir” dedi.

(KG)