Düğün Dernek 2: Sünnet'in Galası Yapıldı

İlk filmiyle gişe rekorları kıran ve serinin ikinci filmi olan 'Düğün Dernek 2: Sünnet'in Sivas'ta galası yapıldı.

  • 1530
Düğün Dernek 2: Sünnet'in Galası Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk filmi 2013 yılında çekilen ve 6 milyon 980 bin 70 izleyiciyle Türk sinema tarihinin en çok izlenen ikinci filmi olan Düğün Dernek filminin devamı olan ‘Düğün Dernek2: Sünnet’ filminin bir bölümünün çekildiği yer olan Sivas’ta gala yapıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı. Öğrenciler galaya yoğun ilgi gösterirken bazı öğrenciler soğuk havada dışarı kaldı. Katılımcılar 1 saat 52 dakika süren filmi izleyerek keyifli anlar yaşadı. Filmin ardından filmin senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir ile oyuncular Ahmet Kural ve Murat Cemcir üniversite öğrencileri ile söyleşide buluştu. Söyleşi öncesi Cumhuriyet Üniversitesi Faruk Kocacık yönetmen Selçuk Aydemir ve oyuncular Ahmet Kural ile Murat Cemcir’e plaket takdim etti. Öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Düğün Dernek ekibinden yönetmen Aydemir iki tane Sivas’ta film çektiklerini belirterek eğer Düğün Dernek 3 filmi olursa bu filmin Sivas’ta çekeceği son film olacağını söyledi.

Oyunculardan Ahmet Kural ise filmde dublör kullanmadığını söyledi. Oldukça keyifli geçen söyleşide bazı öğrenciler ekiple fotoğraf çekinmek için gözyaşı döktü. Söyleşinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Murat Cemcir, ”Cuma günü itibariyle Türkiye’nin her tarafında vizyona girecek hatırı sayılır kopya sayısıyla. İlk defa vizyona girmeden önce Sivas’ta filmi öğrenciler ile beraber izleyelim istedik. O yüzden buradayız çok güzel bir söyleşi yaptık” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Selçuk Aydemir ise özelikle bir yeri göstermek için film yapmadığını filmi yazdıktan sonra her şeyi ortaya çıktığını belirtti.

Serinin devamının gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Aydemir gişeye bağlı iş yapmadığını filmin sonunda olan sahnenin Düğün Dernek 3 mü olacağının sürpriz olduğunu söyledi.

FELEMEZ FATİH BELER - UĞUR YİĞİT (İHA)