Hababam Sınıfı Oyuncuları İkinciliği Değerlendirdi

Türk sinemasının en iyi filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, 'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında Hababam Sınıfı'nın ikinci olmasını değerlendirdi.

  • 1650
Hababam Sınıfı Oyuncuları İkinciliği Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HABABAM SINIFI OYUNCULARI İKİNCİLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

(İHA) - Türk sinemasının en iyi filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, 'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında Hababam Sınıfı'nın ikinci olmasını değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen 'En İyi 100 Türk Filmi' oylaması sonuçlarına göre, Hababam Sınıfı ikinci oldu. Hababam Sınıfı'nın oyuncuları Dinçay Çetindamar, Ercan Gezmiş ve Dilaver Gür, 'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında Hababam Sınıfı'nın ikinci olmasını değerlendirdi.

GÜR: "40 YILDIR İNSANLAR, HABABAM SINIFI'NDA KENDİLERİNDEN BİR ŞEYLER BULDULAR"

Hababam Sınıfı'nın 'Dilaver' lakaplı oyuncusu Dilaver Gür, "Türk sinemasının 100. yılını kutladık. 100 yıl içerisinde yayınlanan 100 film arasında yapılan oylamada Hababam Sınıfı ikinci oldu. Ama biz bu ikinciliğe şaşırdık. Hababam Sınıfı, halk içerisinde sevilen ve devamlı seyredilen bir film. Biz birinci olmayı ümit ediyorduk daha doğrusu birinci olmak Hababam Sınıfı'nın hakkıydı. Hababam Sınıfı ile oylamada birinci olan Susuz Yaz filmi arasında bir oylama yapıldığında yoldan geçen 10 kişiye sorarsanız, hepsi 'Hababam Sınıfı' diyecektir" ifadelerini kullandı.

Gür, Hababam Sınıfı'nda insanların hep kendisinden bir şeyler bulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Her okulda, Hababam Sınıfı'ndan örnekler vardır. Gençler de bunu yaşıyor. Hababam Sınıfı 40 yılı devirdi. 40 yıldır insanlar, her zaman kendilerinden bir şeyler buldular. Ayrıca Hababam Sınıfı'nda dini, siyasi unsur yok. Dolayısıyla Hababam Sınıfı'nın popüler olmasının nedenlerinden biri de budur."

ÇETİNDAMAR: "BİRİNCİLİK BEKLİYORDUK"

Hababam Sınıfı oyuncularından Dinçay Çetindamar ise, 'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında Hababam Sınıfı'nın birinci olmasını beklediğini ancak ikinci olduklarını ifade etti.

Çetindamar, Hababam Sınıfı filmlerini en çok gençlerin izlediğini kaydederek, "Hababam Sınıfı filmlerini herkes izliyor. Susuz Yaz filmini belirli bir kesim izliyor. Genelde de bizim yaşımızdaki insanlar izliyor. Türkiye'nin nüfusu genç olduğu için, bizim izlenme oranımız daha fazla. Hababam Sınıfı'nın 100 filmin arasına girmesi bile bizim için çok güzel bir duygu. Biz birincilik bekliyorduk" diye konuştu.

Hababam Sınıfı filmlerinin benzerlerinin fazla izlenilmediğini ifade eden Çetindamar, "Biz hepimiz amatör oyunculardık ve küçük yaştaydık. Bizim oyunumuz daha doğaldı. Şimdi 35 yaşındaki oyuncu, 18 yaşındaki bir gencin rolünü yapmaya çalışıyor. O yüzden da fazla izlenilmiyor" dedi.

GEZMİŞ: "HABABAM SINIFI GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ"

Hababam Sınıfı'nın 'Postal Rıza' lakaplı oyuncusu Ercan Gezmiş de, 'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında ikinci olan Hababam Sınıfı'nın gönüllerin birincisi olduğunu kaydetti.

'En İyi 100 Türk Filmi' oylamasında Hababam Sınıfı'nın açık ara önde giderken birden ikinci sıraya düştüğünü dile getiren Gezmiş, "Benim kanaatime göre özellikle bu şekilde yapıldı. Hababam Sınıfı her zaman gönüllerin birincisi olduğu ve yüzyıllar da geçse yine gönüllerin birincisi olacağı için, 'şimdilik Hababam Sınıfını ikiye alalım' dediler. Susuz Yaz filmi, Türk sinemasının unutulmayacak bir eseri, onda da çok büyük emekler var. O emeğe de biz Hababam Sınıfı oyuncuları olarak çok büyük saygı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Gezmiş, Hababam Sınıfı'nın 39. yılını geride bıraktığını belirterek, "Hababam Sınıfı, bakır bir cezvede, köz bir ateşte ağır ağır kaynayan bir kahveydik. Şimdiki gibi makine kahvesi lezzetinde olmamız mümkün değil. Hababam Sınıfını, Hababam Sınıfı yapan özellik de budur" dedi.