Prof. Dr. Cereci'den 'film yapımı' kitabı

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sedat Cereci'nin 22. kitabı çıktı. Prof. Dr. Cereci yeni kitabı 'Film Yapımı'nda film terminolojisinden film yapımının evrelerine, film platolarının kurulmasından...

  • 752
Prof. Dr. Cereci'den 'film yapımı' kitabı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sedat Cereci'nin 22. kitabı çıktı. Prof. Dr. Cereci yeni kitabı 'Film Yapımı'nda film terminolojisinden film yapımının evrelerine, film platolarının kurulmasından kameranın özelliklerine, televizyon yapımlarından film yönetmenliğine kadar filmle ilgili konulara yer veriyor.

Uluslar arası alanda iletişim çalışmaları ve belgesel filmleriyle tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Film Yapımı adlı kitabı Nobel Yayınevi tarafından Ağustos ayında yayınlandı. Film terminolojisinden film yapımının evrelerine, film platolarının kurulmasından kameranın özelliklerine, televizyon yapımlarından film yönetmenliğine kadar filmle ilgili her konunun ayrıntılarıyla anlatıldığı kitapta, film yapımının teknik aşamaları kadar filmin felsefesine de yer verildiği bildirildi. Film Yapımı adlı kitabın, 31 yıldır iletişim alanında çalışan ve doktora programında çalıştığı belgesel film konusunu uygulamalı olarak uluslararası festivallere taşıyan Prof. Cereci’nin 22. kitabı olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, filmi insanın sonsuzluğa ulaşmak için kullandığı araçlardan biri olarak değerlendirdiği kitapta, görüntünün koşullarından biri olan ışık bilgisinden çekim ölçeklerine kadar film çalışanlarının ve özellikle sinema televizyon öğrencilerinin öğrenmeleri gereken bilgiler yer alıyor. Televizyonda Türkçenin kullanımı, televizyonun toplumsal konumu gibi güncel konuların da yer aldığı çalışmada, televizyon kanallarının içinde bulunduğu yayın çıkmazı, televizyon kanallarının düşünsel sorunu gibi konular da ele alınıyor. Yaklaşık 300 kaynak taranarak hazırlanan kitabın, televizyonun toplumsal yaşamda nasıl egemenlik kurduğu ve televizyon yayınlarının izleyicileri oyalama politikasına da değiniliyor.

İletişiverelim, Medya Etiği, Televizyonda Program Yapımı, Reklam Sanatı, Haber ve Röportaj Tekniği, Mağaradan Ekrana Görüntünün Öyküsü, Medya Yapımları ve Yapım Teknikleri adlı kitapları iletişim liseleri ve iletişim fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan Prof. Cereci’nin uluslar arası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 100’ün üzerinde makalesi bulunduğu öğrenildi. 20’ye yakın ülkede sempozyum ve kongrelere katılan Prof. Dr. Sedat Cereci, değişik dillerde çekilmiş filmleriyle 16 ülkede düzenlenen film festivallerinde tanınıyor.