'Son Mektup' Filminin Çekimleri Tamamlandı

Çanakkale savaşları esnasında bir pilotla bir hemşirenin hikayesinin anlatıldığı 'Son mektup' filminin çekimleri tamamlandı.

  • 1478
'Son Mektup' Filminin Çekimleri Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(İHA) - Çanakkale savaşları esnasında bir pilotla bir hemşirenin hikayesinin anlatıldığı ‘Son mektup’ filminin çekimleri tamamlandı. Film, 27 Şubat 2015’de vizyona girecek.

Türk sinema tarihinin en büyük yapımı olmaya aday ‘Son Mektup’un çekimleri tamamlandı. Yönetmenliğini Özhan Eren’in yaptığı, başrollerini Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade’nin paylaştığı filmde Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire’nin hikayesi anlatılıyor. Filmin hava sahnelerinin çekimlerini özel bir teknik kullanılarak gerçekleştiren yönetmen Özhan Eren, 1915’te savaşta kullanılan Türk, Alman, İngiliz ve Fransızlara ait dört adet dönem savaş uçağını üç yıllık bir çalışmanın sonucunda yeniden imal ettirdi. Filmin hava görüntülerini de özel bir stüdyoda yeni nesil teknikler kullanılarak hayata geçiren yönetmen Eren, yerde motor çalıştıracak donanıma sahip uçakların açık hava çekimlerini de yine Çanakkale’de kurulan dev çekim platosunda gerçekleştirdi.

Gelecek yıl 27 Şubat’ta beyaz perdede sinema izleyicisiyle buluşacak ‘Son Mektup’ta gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşirenin bir yandan savaşın zorlu şartlarında koştururken, diğer yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele etmelerini konu ediyor.

İngilizlerin bir hava baskınında Salih Yüzbaşı’nın ona yardımı sayesinde kurtulan kimsesiz çocuk Fuat, Nihal Hemşirenin kanatları altına sığınarak, Salih Yüzbaşı ile Nihal Hemşire’nin daha da yakınlaşmasına vesile oluyor.