Sınır Kavgası Cinayetine 41 Yıl Hapis Cezası

Kastamonu'da sınır meselesi yüzünden çıkan kavgada baba ile oğlunu öldüren sanık, 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

  • 878
Sınır Kavgası Cinayetine 41 Yıl Hapis Cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'SINIR' KAVGASI CİNAYETİNE 41 YIL HAPİS CEZASI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu’da sınır meselesi yüzünden çıkan kavgada baba ile oğlunu öldüren sanık, 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, bu yılın Mart ayında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Ortaköy’de meydana geldi. Aralarında daha önceden husumet bulunan Mehmet Ali V. (60) ile Mehmet Emin Samutoğlu ve oğlu Mutlu Samutoğlu, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy kullandıktan sonra eve dönüşte tartışmaya başladılar. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Ali V., silahıyla Mehmet Emin Samutoğlu ve oğlu Mutlu Samutoğlu’na ateş ederek öldürdü.

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Mehmet Ali V., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘kasten adam öldürme’ suçundan hakkında dava açıldı. Davanın karar duruşmasına cezaevinden telekonferans sistemiyle katılan Mehmet Ali V., tarla sınırı konusunda tartışma yaşadıklarını belirterek, kafasına aldığı darbe sonrası silahına davrandığını ve bundan sonrasını hatırlamadığını söyledi. Mehmet Ali V., yaşanan olaydan dolayı çok pişman olduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali V.’yi, Mehmet Emin Somutoğlu’nu öldürmek suçundan ilk önce müebbet hapse çarptırdı. Ardından ağır tahrik indirimi ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezası 15 yıla düştü. Mutlu Somutoğlu’nu öldürmekten ise 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığa, ruhsatsız silah taşımaktan dolayı da 1 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Ali V., toplamda 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı.