Sırbistan'da Türk Fırtınası

Türkiye, Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonasında takım halinde birinci oldu.

  • 569
Sırbistan'da Türk Fırtınası
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonayı 10’u altın olmak üzere 29 madalya ile tamamlayarak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda yaklaşık 30 ülkeden 440 civarında sporcu mücadele etti.

46 sporcuyla katılan, 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalya kazanarak şampiyonayı 29 madalya ile tamamlayan Türkiye, bu sonuçla genel klasmanda şampiyonluğu elde etti.

Milli taekwondocularımızı tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye Taekwondo Poomse Milli Takımımızın Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası'nda aldığı başarılı sonuçlar bizleri gururlandırdı. 29 madalya kazanarak takım Avrupa şampiyonu olan  Milli Taekwondocularımızı tebrik ediyorum. Sporcu kardeşlerimize şampiyonanın önümüzdeki yıllarda katılacakları diğer organizasyonlarda başarılar diliyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: “BAYRAĞIMIZI EN ZİRVEYE DİKTİK”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Şahin, “Şampiyonayı 29 madalya ile tamamladık ve takım sıralamasında Avrupa’nın zirvesine çıktık. Sporcularımız, Sırbistan’da defalarca İstiklal Marşımızı çaldırdı. Belgrad’da bayrağımızı en zirveye diktik. Federasyon olarak katıldığımız her organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm antrenör ve sporcularımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.