Sokak Hayvanları İçin Duyarlı Davranış

Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği örnek bir davranış göstererek sokaklarda, barınaklarda ve kent çöplüğünde yaşayan sokak hayvanlarına mama ve çeşitli yiyecek maddeleri bıraktı.

  • 548
Sokak Hayvanları İçin Duyarlı Davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sokaktaki sahipsiz hayvanların açlık sorununu çözme adına hayvan severler ile birlikte önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirilen çalışmanın tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği Başkanı Özden Neval Türkmen, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde sokak hayvanlarının aç kalmaması ve korunması noktasında gayret gösterdiklerini söyledi.

Kastamonu çöplüğü ve ücra noktalarda yaşamlarını zar zor idame ettirmeye çalışan mağdur sokak hayvanlarını doyurma çalışmalarına halktan ve esnaflardan büyük destek gördüklerini belirten Özden Neval Türkmen, halktan ve esnaflardan gelen büyük desteğin kamu kurumlarından gelmediğini söyledi.


“BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMİYOR”
Sokak hayvanlarının her geçen gün arttığını kaydeden Türkmen, “Sahipli hayvanlar, bir bakıyorsunuz sahipsiz kalmış. Hayvanlara işkence haberlerini gördükçe, ne kadar zalimce bir ortamda yaşadığımızı da görüyoruz. Ancak bu gördüğümüz buzdağının yalnızca görünen kısmı. Hayvan bakım evleri boş dururken belediyeler topladığı hayvanları ormanlık alanlara, ölüme bırakmaya başladı. Sokak hayvanlarının hali hiç de iç açıcı değil. Belediyeler 5199 sayılı kanuna göre sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılaması gerekirken maalesef bu yasanın sorumluluğunu yerine getirmiyor. Yılın belli dönemlerinde sadece fotoğraf çektirmekle bu işler olmuyor. Belediye üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Sokak hayvanlarına sözde değil özde sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

“KURUMLAR 5199 SAYILI YASANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRSİN”
İlgili kurum ve kuruluşlara gerekli müracaatları yapmalarına rağmen destek alamadıklarını kaydeden Türkmen: “Kastamonu’da sokak hayvanlarına gereken hassasiyet gösterilmiyor. Yasanın emrettiği hükümler yerine getirilmiyor. Bu gönüllüler olarak elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Ama sadece bizim desteğimiz tek başına yeterli gelmiyor. Hayvanlar çöplüklerde karınlarını doyurmaya çalışıyor. Hayvan barınağına bakıyorsunuz hiç hayvan yok. Gösteriş amaçlı yapılan binanın asıl amacı nedir merak ediyoruz. Hayvan barınağının boş olması ile hiç yapılmamış olması arasında bize göre hiçbir fark yok. Medya önünde ele bir hayvan alarak fotoğraf çektirmekle hayvan sever olunmuyor. Bizim destek verdiğimiz kadar sokak hayvanlarına destek olunabilse aç hayvan kalmaz. Herkes oturduğu koltuğun hakkını versin ve 5199 sayılı yasanın gereğini yerine getirsin” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)