Sosyal medyada Kastamonu şivesiyle binlerce kişiye ulaştılar

Kastamonu'da üniversite mezunu iki arkadaş, sosyal medya hesaplarından hem Kastamonu'yu hem de şivesini tanıtıyor.

  • 2256
Sosyal medyada Kastamonu şivesiyle binlerce kişiye ulaştılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çektikleri videolar binlerce beğeni alan Muhammet Ali Sağlar ile Sadık Göçmez, videolarında kentin unutulmaya yüz tutmuş dil zenginliğine de yer veriyor.

Muhammet Ali Sağlar (28), yaptığı açıklamada, üniversiteden 2012 yılında mezun olduğunu söyledi.

Kastamonu'yu çok sevdiğini anlatan Sağlar, daha sonra sosyal medya hesaplarından sayfa açtığını ve videolar yüklemeye başladığını söyledi.

Sağlar, "Memleketimi tanıtabilmek gibi bir derdim vardı. İlk önce küçük videolarla başladım. Daha sonra bilindik sahnelere dublaj yaparak devam ettim. Küçük skeçler çektim. Daha sonra çocukluk arkadaşım Sadık Göçmez ile hareket etmeye başladık. 100 bin izlenme oranını geçen videolarımız var." dedi.

Giderek daha çok insana ulaşarak kültürlerini tanıttıkları için mutlu olduklarını belirten Sağlar, şöyle devam etti:

"Çok eski yazılı eserler ortaya çıkıyor. Bu eserlerin Kastamonu ağzı dediğimiz Türkçe ile yazıldığını görüyoruz. Kastamonu ağzı çok eskilerden beri bozulmadan bugüne kadar gelebilmiş. Bizler de bunu gelecek nesillere aktarabilmek adına uğraşıyoruz. Yöremizin kültürünü mizahla harmanlayarak her yaştan insana hitap etmeye çalışıyoruz. Günümüzde her şeyi videoyla öğreniyoruz. Bilgiyi videoyla alıyoruz. Bugüne kadar 400'e yakın video çektik. Her hafta iki üç video çekiyoruz. Bu videoları sosyal medya sitelerinden izleyicilerimize sunmaya devam ediyoruz."

Sadık Göçmez, videoları çekerken kentin tanıtımını da yaptıklarını belirterek, Kastamonu kültürünü daha fazla insanın öğrenmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.