Sosyal Politikalar ve Engelli Hakları Konferansı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Müşaviri Abdulkadir Anaç tarafından 'Sosyal Politikalar ve Engelli Hakları' konulu konferans düzenlendi.

  • 810
Sosyal Politikalar ve Engelli Hakları Konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Müşaviri Abdulkadir Anaç tarafından “Sosyal Politikalar ve Engelli Hakları” konulu konferans düzenlendi.

Programa Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Eğitim Fakültesi Dekanı İ. Ünal İbret, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun açılış konuşmasında; "Devletimizin son dönemde hayata geçirdiği yasal düzenlemelerle erişilebilirlik, istihdam, eğitim ve sağlık alanında devrim niteliğinde işler yaptığına şahit olduk. Engellilerin sosyal hayata uyum sağlaması, toplum nezdinde farkındalık oluşturulması ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalar yapılmıştır. Engellilerimizin toplumsal yaşamın her alanında yer almasını sağlayarak, hak temelli bakış açısıyla Bakanlık ve Taşra Teşkilatı olarak hizmet üretmeye devam ediyoruz.
Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak tarafımıza yapılan 7061 Evde Bakım Aylığı Müracaatından 3335 ine Evde Bakım Hizmeti Kapsamında Aylık bağlanmıştır ve en son verilerimize göre Yaklaşık 3 Milyon Lira her ay bu ailelerimize verilmektedir. Ayrıca 1283 Engelli ve refakatçilerine engelli kimlik kartı verilmiştir. İl Müdürlüğümüze bağlı Özel Bakım Merkezlerinde 99 Engelli bireye hizmet sunulmaktadır. İl Müdürlüğü olarak toplumun engelliler alanında farkındalığını artırmayı, İnsan odaklı politikalarla, istisnasız toplumun bütün kesimlerinin Engellilerimizi toplumsal yaşama kattığı, Herkesin el ele verdiği, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir toplum amaçlıyoruz. Engellilerimizin işini kolaylaştırmak ve önlerini açmak bizim hem kurumsal hem de insani vazifemizdir." dedi.

Aile Bakanı Müşaviri Abdulkadir Anaç tarafından Engellilik, Engelli Hakları, Engelli Eğitimi, Erişilebilirlik, Engelli İstismarı, Engelliler Kanunu, Engelli Sağlığı, Eğitimi, Bakımı, İstihdamı konularında bilgiler verildi.

Program sonunda Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Bakan Müşaviri Abdulkadir Anaç’a hediye taktim etti.