Sözlü Hakarette 9 Bin TL Tazminat

Kastamonu'da hemşireye sözlü hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında yasal işlem başlatılan hasta, 9 bin TL tazminatla cezalandırıldı.

  • 839
Sözlü Hakarette 9 Bin TL Tazminat
TAKİP ET Google News ile Takip Et


HEMŞİREYE HAKARETTE BULUNAN HASTAYA, 9 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, kısa bir süre önce Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Ek 2 hizmet binasına gelen bir hastanın, sağlık personeli olan hemşireye yönelik küfürlü ithamlarda bulunması sonrası hakkında yasal işlem başlatıldığını belirterek, “Kısa bir süre önce hastaneye giren bir hasta tarafından çalışan sağlık personeline küfürlü itham edildiği yönünde beyaz kod veriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu beyaz spot verilmesi bakanlığın yönetmeliğinde ve tüm hastanelerimizde var. Bunun akabinde personellerimizin güvenliği için tutanaklar tutularak gerekli suç duyurusunda bulunuluyor, personelimiz koruma açısından. Bunun akabinde avukatlarımız açısından suç duyurusunda bulunulduğunda bununla ilgili cezai işlem uygulanmada mahkemesi sonuçlanmış olan bir arkadaşımın kazanımı söz konusu oldu. Bununla ilgili miktar olarak da 8 bin 800 TL karşılığında küfür ve hakaret eden kişi ile ilgili cezaya çarptırılmış oluyor. Küfür ve hakaretten dolayı kişiye ceza veriliyor” dedi.

“Biz, şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” diyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Öz, bu gibi olayları hiçbir şekilde tasvip etmediklerini ifade ederek, “Son günlerde zaten hem kadına hem çocuklarımıza olan şiddeti de şiddetle kınıyoruz. Sağlıkta şiddet konuları üzerine sempozyumlar yapıyoruz. Bu sempozyumları Sağlık Bakanlığı'yla birlikte düzenliyoruz. Ayrıca basında da çeşitli duyurularda bulunuyoruz. Tabii ki bunun önüne geçmek mümkün değildir. Çalıştaylarla ilgili birde 'Emeğe Saygı' çalışması yapıldı. Aslında hizmetin karşılığı şiddet değil. Bir teşekkürdür, bir duadır. Bizler, bu niyetle bakıyoruz. Halkımızın da bu yönde bakmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Mehmet Öz, şöyle devam etti: “Kamera kayıtları ile birlikte ayrıca sözlü hakaretin olduğu yerde şahit olarak çalışanlar, personeller, hasta yakınları oluyor. Hastanemizin her köşesinde zaten kamera kayıtları bulunuyor. Sözlü hakaretin olduğu yerde şahitlerimiz de vardı. Bu tutanaklar doğrultusunda cezai işlem başlatılıyor. Bunların hepsi delile dayalı oluyor. Gerek sendika avukatı, gerek kurumun avukatı, bu tür davalarımızda bundan sonra da devam edilecek ve takip edeceklerdir.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)