Spor salonları iflasın eşiğinde!

Kovid-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerin başında spor salonları geliyor.

  • 6834
Spor salonları iflasın eşiğinde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi nedeniyle 2020 yılının 16 Mart tarihinden 1 Haziran’a kadar kapalı olan spor salonları, şimdi de 20 yaş altına uygulanan kısıtlamalar kapsamında toplu taşıma kullanma yasağı nedeniyle zor bir dönem geçiriyor.

Bugüne kadar alınan kararlara ve önlemlere harfiyen uyduklarını belirten Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler; “Bizim önceliğimiz insan sağlığı. Hükümetimizin bu virüse karşı mücadelesini hep destekledik ancak gelinen noktada şartlar sektörümüzü ve spor kulüplerimizi iyice zorlamaya başladı. İflasların ardı arkası kesilmiyor” dedi.

“Kiramızı bile ödeyemiyoruz”

Spor salonlarının genelde metrekare olarak büyük işyerleri olduğunu hatırlatan Güler, açıklanan kira destek paketi ve gelir kaybı desteklerinin de beklentilerin çok altında olduğunu vurguladı.

Spor salonlarının toplum sağlığına katkısının pandemi sürecinde bilim insanları tarafından da sık sık dile getirildiğini aktaran Güler; “Hükümetten beklentimiz, bir an önce hizmet sektörünün kapalı olan işyerlerinin açılması ve saat kısıtlamalarının makul sürelere alınmasıdır” çağrısında bulundu.