1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali

Festival kapsamında Horma Kanyonu'nda yürüyüş yapıldı, "zipline" ile şelale üzerinden geçildi.

  • 1188
1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen 1. Türkiye Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, devam ediyor.

Pınarbaşı Kaymakamlığı, Pınarbaşı Belediyesi ile Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği iş birliğinde düzenlenen festivale, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ile çeşitli illerden gelen Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği üyeleri ve doğaseverler katılıyor.

Festival kapsamında biri kadın olmak üzere 20 kişilik ekip, yürüyüş yaparak Horma Kanyonu'nu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaştı. Türk bayrağı asılan 10 metre yüksekliğindeki şelalenin üzerine kurulan "zipline" (kaytel) ile kayarak aşağıya inen sporcular, inişin sonunda suya atladı.

Kaymakam Nebi Çanga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin potansiyelini değerlendirmek istediklerini belirterek "Festivalimizin amacı doğa sporları kültürünü yaygınlaştırmak. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ise festivalin, önümüzdeki yıllarda programa daha çok etkinlik eklenerek yapılacağını ifade etti. 

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği Başkanı Hasan Gedikli de ilçenin kanyon eğitiminde pilot bölge olarak belirlendiğini aktararak, "Eğitimler önümüzdeki yıllarda da devam edecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa ve Tunceli gibi illerden gelen üyelerimiz ile AFAD ve UMKE'den olmak üzere 90 civarında katılımcı, festivalde yer aldı. Festival, kanyon geçişleri ve doğada yürüyüş programları ile devam edecek." dedi.

Festival, yarın sona erecek. 

AA