Araç'da gergin maç! maç sonrası olaylar çıktı

Kastamonu'nun Araç ilçesinde, Araç Belediyespor ile Cide Belediyespor arasında oynanan amatör küme maçında olaylar çıktı.

  • 1994
Araç'da gergin maç! maç sonrası olaylar çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu 1.'ci Amatör Küme'de bu hafta oynanan Araç Belediyespor ile Cide Belediyespor karşılamasında futbol sahalarında istenmeyen görüntülere neden oldu. Maçın 1-1 berabere tamamlanmasının ardından saha karıştı. Maçtaki az sayıda polis ve jandarma ekipleri Cide Belediyespor takımının güvenliğini almak için büyük çaba gösterdi. Maç sonunda Cide Belediyespor takımı güvenlik güçlerinin yoğun kontrolüyle ilçeden ayrıldı.

"Cide Belediyespor Başkanı Erol Çelebi canımızı zor kurtardık"

Cide Belediyespor takım başkanı Erol Çelebi, yaşanan olayların bir futbol müsabakasına yakışmadığını belirterek, maç sonrası canlarını zor kurtardıklarını ifade etti.

Çelebi: "İnanın ben ömrümde ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Maç biter bitmez Araç Belediyespor futbolcuları, teknik heyeti ve taraftarları topyekun üzerimize saldırdı. Yedek kulübesine tüm takımı toplayarak zarar görmemeye çalıştık. Az sayıdaki güvenlik güçlerinin yoğun uğraşları sonunda canımızı zor bela kurtardık. Bazı futbolcularımız yaşanan olaylar sırasında darp edilerek yaralandı. Sahaya kaldırım taşından tutun atmadıkları bir şey kalmadı. Böyle bir spor müsabakası olmaz. Biz kendi sahamızda ligin ilk devresinde aynı takımı konuk ettik, karşılaşmadan da 3-1 yenik ayrılmamamıza rağmen, tek bir taşkınlığı bırakın onları yemek daveti verip ilçelerine çiçeklerle uğurladık" dedi.

"Bir Belediye Başkanına hiç yakışmadı"

Cide Belediyespor Başkanı Erol Çelebi, müsabaka sonunda olayları ateşleyen kişinin Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, olduğunu iddia etti.

Çelebi: "Maç sonunda koşarak sahaya giren Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu'nun yaptıklarıyla olayların daha büyümesine neden oldu. Futbolcularımıza direk olarak saldırıda bulunup darp eden Ayanoğlu'nun söylediği bir söz ise adeta kanımızı dondurdu. Yedek kalecimizle tartıştığı sırada 'Gebertin bunları, buradan çıkarmayın' sözüyle orada bulunan herkesin saldırısına uğradık. Bırakın darp edilmeyi ölümün eşiğinden döndük. Bir ilçenin belediye başkanının bu tavrına karşı söyleyecek söz bulamıyorum. Kamuoyu vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

"Yasal hakkımızı kullanacağız"

Açıklamalarını sürdüren Cide Belediyespor Başkanı Erol Çelebi;"Yaşanan olaylar sonrası yasal haklarını kullanarak, Araç Belediye Başkanı ve takımından, tüm Cide Belediyespor ekibi olarak şikayette bulunduk. Orada yaşanan olaylar hem maçın hakemleri hemde güvenlik güçleri tarafından kayıt altına alındı. Bundan sonraki süreçte hakkımızı şikayette bulunarak Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız yargısında arayacağız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır" sözlerine yer verdi.

"Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, iddiaları reddetti"

Yaşanan gergin maç sonrası Cide Belediyespor Başkanı Erol Çelebiye yanıt veren Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, iddiaları reddetti.

Ayanoğlu: "Maç sonu Cideli futbolcuların küfürlü konuşmalarından dolayı bir gerginlik yaşandı. Bende olayları yatıştırmak için sahaya indim ve hala küfür eden Cideli bir futbolcuya bunlar bir futbol müsabakasına yakışmıyor dedim. Ama bu kez aynı kişi benim şahsıma ağza alınmayacak şekilde küfür etti. Biz yine sağduyulu davranarak konunun uzamamasını sağladık. İddia edildiği gibi bir kavga ve saldırı olmadı. Bende eski bir futbolcuyum, saha içinde yaşananlar saha içinde kalır, saha dışına taşmaz. Bizler Araç ilçemize gelen Cide takımımız için maç sonu yemek dahi hazırlattık. Yaşananlar elbette bir spor müsabakasına yakışmadı. Yaşanmaması gereken, hele ki bir spor müsabakasına hiç yakışmayan olaylar bunlar. Ama şahsıma karşı Cide Belediyespor Başkanı Erol Çelebi tarafından ortaya atılan iddiaların hiç birini kabul etmediğimi belirtmek isterim" dedi.

Mehmet SALMAN