Bilardo İl Şampiyonası sona erdi

2017 yılı 3 Bant Bilardo İl Şampiyonasının ilk ayağı sona erdi.

  • 1055
Bilardo İl Şampiyonası sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan ve 15-22 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen 2017 yılı 3 Bant Bilardo İl Şampiyonasının ilk ayağı 22 Ocak Pazar günü oynanan final maçı ile sona erdi.

Finale adını yazdıran Barış Özcan'ı mağlup eden Turgay Çiloğlu ile Ferhat Demirel'i mağlup eden Mustafa Türkmen, final oynamaya hak kazandılar. 

Mustafa Türkmen ve Turgay Çiloğlu arasında oynanan final maçı, zevkli ve çekişmeli bir mücadele içinde gerçekleşti. 39-39 devam eden mücadelede, 40. sayının Mustafa Türkmen tarafından alınması ile şampiyonluğu kazanan taraf oldu.

Böylece 2017 3 Bant Bilardo il birinciliğini Mustafa Türkmen, il ikinciliğini Turgay Çiloğlu, üçüncülükleri Barış Özcan ve Ferhat Demirel kazanarak ilimizi Türkiye Bilardo Şampiyonalarında temsil etme hakkı kazandılar. 

Kastamonu Bilardo İl Temsilcisi Turgay Çiloğlu kupa töreni sonrası yaptığı açıklamada; "Kastamonu'da bilardo sporu gelişiyor, önceki yıllara göre katılım artmıştır. Özellikle 3 bant oyuncusu zor yetişmektedir. Yıllarını bu spora vermesi, sistem bilgisi ve antrenmanlarını düzenli yapması gereklidir. 3 bant bilardo oyunu fizik, matematik ve geometrik bilgisi isteyen, el, göz ve beyin koordinasyonunun tam olması gereken bir branştır. Sporcunun konsantrasyon sağlarken moral bakımından da kendini devamlı telkin etmesi gerekiyor.  Özellikle bu yıl aramıza yeni katılan 9 oyuncumuz bulunmaktadır, özellikle onları ve  katılan tüm oyuncuları tebrik eder, bundan sonraki mücadelelerde ilimizi temsil edecek oyunculara ve diğer arkadaşlara başarılar dilerim." dedi.