Çiftçi'den çifte birincilik!

Türkiye Eskrim Federasyonu Gençler Federasyon Kupası müsabakaları sona erdi.

  • 943
Çiftçi'den çifte birincilik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlenen Türkiye Eskrim Federasyonu Gençler Federasyon Kupası Erkek Kılıç branşında yarışmaya katılan iki sporcumuzdan Emirhan Çiftci ilk gün ve ikinci gün müsabakalarında birinci olarak şampiyon oldu. Diğer sporcumuz Alperen Aydınözü iki günün toplam sonucuna göre 6. oldu.

Türkiye'nin en iyi 64 sporcusunun davet edildiği yarışmada, ilk gün yarışmaları soncunda Emirhan Çiftci; finalde Ankara Kılıç Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Umut Kaya'yı yenerek 1. oldu. İkinci gün ise finalde Bursa Ferdi sporcusu Mehmet Onay'ı yenerek 1. oldu. İki günde yapılan 29 maçta elde edilen seri galibiyetler sonucuna göre de şampiyon oldu. 

Sporcularımız Emirhan Çiftci ve Alperen Aydınözü yaşları itibariyle yıldızlar kategorisi sporcusu olmalarına rağmen bir üst kategori olan gençler klasmanında da üstün bir başarı gösterdiler. 

Ankara dışında olmaları sebebiyle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi imkanlarından faydalanamayan, tüm yurt dışı turnuvalara kendi imkanları ile hazırlanan ve katılan, buna rağmen hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazanan sporcularımızı ve hocaları Ali Yasin Bayram'ı tebrik ediyoruz.