Engelliler Su Altına Tüplü Dalış Yaptı

Kastamonu'da sualtı sporu yapan engelli sporcu Zafer Çakmak, daha çok çalışarak dünya rekoru kırmak istediğini söyledi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nın 8 kursiyeri 'Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi' kapsamında...

  • 840
Engelliler Su Altına Tüplü Dalış Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da sualtı sporu yapan engelli sporcu Zafer Çakmak, daha çok çalışarak dünya rekoru kırmak istediğini söyledi.


Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 8 kursiyeri “Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi” kapsamında Kastamonu’da düzenlenen Kastamonu Sualtı etkinliğine katılarak tüplü dalış yaptı.


Bağcılar Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın fiziksel, görme, işitme ve zihinsel engelli (down sendromlu) 8 kursiyeri, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile birlikte sualtına dalış yaptı.


ZAFER ÇAKMAK: "HAYATIMDA HİÇ YÜZMEDİM"


Halime Çavuş Yüzme Havuzu’nda tüplü dalış yapan engelli sporcu Zafer Çakmak, geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kaş ilçesinde dünyada ilk defa denenen ‘İp destekli paletsiz sabit ağırlık’ dalında 71 metre dalarak dünya rekoru kıran Sualtı Milli Takımı'ndan Derya Can’a rakip olduğunu belirtti.


Çakmak, hiç havuzda veya denizde yüzmediğini ifade ederek, “Hocalarımızdan kurs aldıktan sonra yüzmeye başladım. Çok heyecanlıyım. Suyun dibinde olmak çok güzel bir duygu. Dışarıda göremediğim için suyun içerisinde göreceğimi umuyorum. Havuzda yüzmek gerçekten de çok güzel bir duygu” dedi.


"BÜTÜN ENGELLERİ AŞTIM"


Daha önceden hiç yüzmediğini ve ilk denemesinde çok korktuğunu belirten Çakmak, “Hocalarım beni hep telkin etti. Şimdi yapacağım dalış üçüncü dalışım olacak. Üçüncü dalışımızda ben de daha fazla heyecan var. Dün haberleri izlediğimde gördüm. Bir kadın dünya rekoru kırmış. Öncelikle onu tebrik ediyorum. Ben onu rakibim olarak görüyorum. Onun dünya rekorunu ben kıracağım. Ona saygılarımı sunuyorum. Bütün engelleri aştık. Biz her şeyin üstesinden gelebiliriz” diye konuştu.


ERDOĞAN BEKTAŞ: "KASTAMONU’DA ENGELLİLERE BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRDIK"


Camilerden okullara, bankalardan, resmi kurumlara kadar her yerin engelliler için ulaşılabilir hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, şöyle konuştu:


“Epeyce mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Ama Engelliler Sarayı hayallerimiz de yer bulmuş değil. Kastamonu bir deniz şehridir. Sahil boyunca uzanan 6 ilçemiz var. Çoğu kimse ilimizde denizin olduğunu bilmiyor. Üniversitemiz bu konuya biraz vurgu yapmaya başladı. Kastamonu’nun bir sahil şehri olduğunu, bunların da değerlendirilmesi gerektiğini ve yararlanmamız gerektiğini önce kendi beynimize sonra bütün insanlığın beynine bir şekilde yazmış oluruz. Bu açıdan da bu proje önemlidir. Umarım engellisiyle engelsiziyle bütün insanımızı mutlu bir şekilde yaşatmanın bir yolunu buluruz.”


LOKMAN ÇAĞIRICI: "ENGELLİLERİN MUTLULUĞU BİZLERİN MUTLULUĞUDUR"


Engellilerle birlikte Kastamonu’da farklı bir aktivitede birlikte olduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları kaydetti:


“Bağcılarda engelsiz yaşam ve engelsiz hayat projesi çerçevesinde su altı sporlarını gençlerimizin aktivitesini kazandırmak hem de onları birer sporcudan ziyade diğer engellilere örnek olarak yetiştirmek amacıyla Kastamonu Üniversitemizin ev sahipliğinde birlikte bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Onların neşesi ve mutluluğu bizim neşemiz ve mutluluğumuzdur.”


SEYİT AYDIN: "ENGELLİ GENÇLERİMİZE DALGIÇLIK EĞİTİMİ VERDİK"


Engelsiz gençlerin dalgıçlık eğitimini tamamladıklarını ve sertifikalarını aldıklarını anlatan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, şöyle devam etti:


“Bu zamandan sonra inanıyorum ki bu engelsiz gençlerimiz geri kalan hayatlarında da başarılı olacaklar. Bugün ki programa sembolik bir programdır. Dalgıçlık esasen denizde yapılıyor. Bu eğitimi gençlerimiz İnebolu’daki yüksekokulumuzda alıyorlar.”


Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Engelli Sarayı’nda eğitimlerini tamamlayan 8 engelli sporcu, dalgıçlık sertifikaları verildi. Daha sonra engelli sporcular, Başkan Çağırıcı ve Rektör Aydın ile birlikte temsili olarak havuza daldılar.