Erişen Spor Kulübü sporcularından "Evde Kal" çağrısı

Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcuları, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmaları kısıtlananlara çağrı yaptı.

  • 3110
Erişen Spor Kulübü sporcularından &quotEvde Kal" çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erişen Spor Kulübü sporcuları dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olanların evlerinden çıkmamasına yönelik çağrı yaptı.

Kastamonu'da faaliyetini sürdüren kulübün sporcularından Elvan Tuğçe Çevik, Alptuna Kuzu, Zühre Dökmeci, Zülal Dökmeci, Hayriye Sümeyye Demirbaş, Elif Buse Güler, Selin Desdireci, Eylül Ecrin Çoban, Muhammed Tuğşad Karataş, Ali Emre Taştan, Eray Taştan, Elif Yağmur Akbıyık, Kaan Çelik, Hiranur Taşdibek ve Beste Miray Tansever çekmiş oldukları videolarla 65 yaş ve üzeri büyüklerine toplumsal mesaj verdiler.

"Evde Kal Türkiye", "Evde Kal Kastamonu" ve "Hayat Eve Sığar" gibi sloganlarla ilgi çektiler.

Kulüp antrenörleri Murat Şengül ve Reyhan Şengül yaptıkları açıklamada; "Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten daha geçiyoruz. Bu süreci İnşaallah el birliği ile devletimizin aldığı kurallara uyarak aşacağız. Dünyada etkili olan ve son dönemde ülkemizde de kendisini gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgını insan sağlığını ölümcül düzeyde tehdit ediyor. Virüs spor insanlarında da görülmeye başladı. Virüsün yayılmaması için hijyene dikkat edelim. Güvenli mesafeyi koruyalım. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın "evdekal" çağrısına uyalım. Bu sürede evde kalmak virüsün yayılmaması için çok önemli. Parolamız; 'evde kal, sosyal mesafeyi koru ve hijyene dikkat et. Hayat eve sığar. Evde kal Kastamonu, evde kal Türkiye.' İnşallah kurallara sıkı bir şekilde uyarak bu süreci fazla sıkıntı yaşamadan atlatırız” İfadelerine yer verdi.