Hakkarili kadın futbolcular, yetkililere seslendi

Hakkari'de spor tesislerin yetersizliğinden dolayı kadın futbolcular, yetkililerden yardım istedi.Hakkari kent merkezinin yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklığında bulunan Otluca Yaylası'nda antrenman yaparak maçlara hazırlanmaya çalışan...

  • 532
Hakkarili kadın futbolcular, yetkililere seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari’de spor tesislerin yetersizliğinden dolayı kadın futbolcular, yetkililerden yardım istedi.

Hakkari kent merkezinin yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklığında bulunan Otluca Yaylası'nda antrenman yaparak maçlara hazırlanmaya çalışan kadın futbolcular, imkanların yetersizliğinden şikayetçi.

Hakkari'de spor tesislerinin yetersitliğinden Otluca Yaylası'nda maçlara hazırlanmak zorunda kaldıklarını kaydeden sporcular, amaçlarının 1. Lig'e çıkarak, Hakkarili kızları spora teşfik etmek olduğunu dile getirdiler.

Futbolculardan Fikriye Dayanır, Hakkari Gücü'nde oynadığını belirterek, "Biz 2. Lig'de mücadele ediyoruz. Takımımız çok başarılı. Finale kadar gittiğimiz zamanlar da var. Türkiye şampiyonasında başarılarımız olmasına rağmen hem tesis hem de sponsor anlamında bize destek çıkılmıyor. Kent merkezinden 20 kilometre uzaklığında bulunan Otluca Yaylası'nda antrenman yapmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız gerçekten çok kısıtlı; ama başarılarımız da var. Başarılarımızı göz ardı etmeseler çok iyiyi olur yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Futbolculardan Züleyha Dayan ise yeni sezon hazırlığı için on gün kampa geldiklerini kaydederek, "Doğa denildiğinde ilk akla gelen yer Hakkaridir. Bir de terörle akla geliyor. Böyle maddi durumu zorlukları içerisinde böyle bir takımın belirli seviyeye gelmesi büyük başarıdır." şeklinde konuştu.

Bu arada antrenmanları biten kadın futbolcuların piknik yapıp şarkılar söyleyip halay çekmesi ise dikkat çekti.