Ilgaz Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirildi

4. Ilgaz Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Kulübü tarafından gerçekleştirildi.

  • 394
Ilgaz Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılı etkinlikleri çerçevesinde planlanan 4. Ilgaz Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Kulübü tarafından; Ankara bölgesinden 45, Kastamonu bölgesinden 5, Çorum bölgesinden 2 ve Çankırı bölgesinden 6 olmak üzere 58 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Havanın açık, 2000 metrenin üzerindeki zeminin yer yer bir metreye ulaşan karla kaplı olduğu etkinlik 49 sporcuyla başladı.

Zirveye 46 sporcu ulaştığı etkinlikte, 2546 metrelik zirvede Devlet ve Millet büyüklerimiz ile şehit ve vefat etmiş gazilerimizin ruhuna fatihalar okunmuş ve İstiklal Marşımız seslendirilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sabah sekizde başlayan tırmanış faaliyeti öğle saatlerinde zirveye ulaşılması ve zirvede yapılan töreni takiben 15.00 sularında kamp alanına ulaşılmasıyla tamamlanan tırmanış, katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü ve TDF İl Temsilcisi M.Kemal Karatatar'ın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, yeni etkinliklerde buluşulmak üzere katılımcı gruplar illerine uğurlandı.

Karatatar; "Etkinliği programına alan Çankırı Valisi Sayını Hamdi Bilge Aktaş başta olmak üzere Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dağcılık Kulübü Danışmanı Prof.Dr. Ramazan Yelken ve sporcu öğrencilerine, Kastamonu Çorum ve Çankırı’dan katılan sporcularımıza, Çankırı Dağcılık Kulübü ve değerli Başkanı Nuri Erkenci’ye çok teşekkür ediyorum" dedi.