Ilgaz Dağı Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılı nedeniyle "XII. Ilgaz Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı" Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü tarafından 30 Ekim 2016 Pazar günü başarıyla gerçekleştirildi.

  • 1491
Ilgaz Dağı Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinliğe; ÇANDAK&Çankırı Dağcılık Spor Kulübünden 6, MADADOST&Mavi Dağcılık Spor Kulübünden (Ankara) 3 ve PARS (Ankara) Dağcılık İhtisas Spor Kulübünden 2 olmak üzere 11 sporcu katıldı.

Çankırı'da dağcılık sporuna gönül vermiş sporcular tarafından gelenekselleştirilen ve Valilik tarafından da desteklenerek on ikincisi düzenlenen Ilgaz Dağı Cumhuriyet Tırmanışı önceden belirlenen program dahilinde "yaz rotası" olan 1560 rakımlı "Mülayim Yaylası" bölgesinden dağcıların 07.30 da buluşup TDF İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar'ın  sporculara şapka ve tişört dağıtması ve rota hakkında kısa bilgi vermesini takiben 07.50 de başladı.

Tırmanış için çok uygun olan kapalı ve serin havada başlayan etkinlikte ısı 2000 m irtifada beş derece düşerek (-2) hafif kar yağışı başladı.

Saat 09.15 de "Gavur Kayalıkları" tüm sporcularla beraber geçildi. Tipiye çeviren kar yağışı ve bulut içine girilmesi sebebiyle görüş mesafesinin azalmış olması nedeniyle sporcular birbirlerine daha da yaklaşarak tırmanışlarını sürdürdüler.

Saat 11.11 de 2546 m. zirveye ulaşıldı. Şiddetli rüzgar ve tipiyle birlikte -3 lere düşen sıcaklık sebebiyle bayrak ve flamalar açılarak zirve fotoğrafları çekildi.

Etkinlik başladığı noktada saat 14.24 itibariyle başarıyla tamamlandı.

Tırmanış boyunca altı buçuk saatte 8700 m. mesafe, 986 m irtifa, altı derece ısı farkı yaşanmış olup teknik malzeme kullanılmadı.

Katılan tüm sporcular yayladan ayrılmadan hatıra fotoğrafı çektirip yeni bir tırmanışta buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldılar.

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kemal Karatatar ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Nuri Erkenci, katılan tüm kulüp ve sporculara gönülden teşekkür ettiler.