KADASK'tan Yaralıgöz Dağı'nın zirvesine yürüyüş

Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (KADASK) Yaralıgöz Dağı'na zirve yürüyüşü düzenlendi.

  • 1385
KADASK'tan Yaralıgöz Dağı'nın zirvesine yürüyüş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KADASK Başkanı Dr. Alp Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında kentteki doğa sporcularıyla anlamlı bir etkinliğe imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yaralıgöz Dağı'nın bin 996 rakımlı zirversine 7 kilometrelik yürüyüş parkurundan ardından ulaştıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Faklı illerde, doğa sporcuları Cumhuriyet Bayramı'nı benzer etkinliklerle kutlarken Kastamonu'da bu tür faaliyetler görülmüyordu. Bunu değiştirmek istiyoruz. KADASK olarak ilgi çekici ormanları, dünyaya mal olmuş kanyonları, muhteşem manzaraları ile ünlü, Kastamonu'da bayramları zirvelerde, kanyonlarda ve ormanlarda kutlamayı görev edindik. Bu kapsamda yaklaşık 4 saat süren yürüyüşümüzün ardından sporcularımızla Yaralıgöz'ün zirvesine ulaştık. Burada, yanımızda getirdiğimiz bayrak direğini uç noktaya asarak ilk defa burada şanlı Türk bayrağımızın kalıcı bir şekilde dalgalanmasını sağladık. Aramızda, en küçük dağcımız 11 yaşındaki Nihal Umay Arslan'ın da bize eşlik etmesi, bizler için ayrı bir gurur oldu."

Arslan, Kastamonu'yu kurum ve kuruluşların destekleriyle ilgi çekici bir konuma ulaştırmak istediklerini kaydetti.

AA