Kastamonu Belediyespor - Ardeşen GSK karşılaşmasının ardından

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Lig'inde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, sahasında konuk ettiği Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübünü 25-21 yendi.

  • 702
Kastamonu Belediyespor - Ardeşen GSK karşılaşmasının ardından
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Maçtan önce de söylemiştik. Maç öncesinde sürpriz bir sakatlığımız oldu. Andrea hem hücum anlamında hem de savunma anlamında takımımızın önemli bir ismiydi. Fakat kalan arkadaşlarımız onun hiçbir şekilde eksikliğini göstermediler. Zaten skora baktığımız zaman 21 golle bitmiş bir maç oynadık. Daha önce de söylemiştik. Önemli maçlarda 20-22 gol aralığında oynuyorduk. Bu bizim için çok sevindirici bir olay. Ama tabi bir maç geride kaldı. Ligin ilk yarısını çok büyük bir ihtimalle ilk 2’de bitireceğiz gibi görünüyor bu galibiyetten sonra. Önümüzde ilk yarı için 3 tane maçımız kaldı. Onlardan da bir kayıp yaşamadan ayrıldığımız takdirde ligi ilk 2’de bitiriyoruz. Ama şu var. Hep söylediğimiz şey. 16 tane final maçımız kaldı. Bu 16 tane final maçımızı bugünkü istek, azim ve arzuyla oynadığımız takdirde sezon sonunda sezon başında koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Ali İhsan Tekin ise, “Şu anda İsveç’te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda bir oyuncumuz var. Aynı zamanda da en son milli takımımız Play-Off’lara kaldı. Bir oyuncumuzu turnuvada sakat verdik. Yani takımımızın neredeyse yüzde 40’ı şu anda yok. Kastamonu’ya eksik geldik. Tabii ki bu bahane değil. Ama Kastamonu gibi bir deplasmana gelip de, eksik geliyorsanız kaybetmemek elde değil. Çok zor bir maçtı bizim için. Biliyorduk, farkındaydık. Eksiklerimiz de kaybetmemize çok büyük sebep oldu. Tebrik ediyorum Kastamonu’yu. Gerçekten güzel oynadılar ve güzel bir galibiyet aldılar. En azından üst sıraları hedefleyen 4-5 takımız. Bunların arasında Kastamonu’da var, biz de varız, Yeni Mahalle’de var, Trabzon da var. Bu galibiyet gerçekten altın değerinde 2 puan aldılar. Tebrik ediyorum Kastamonu’yu. İnşallah hafta arasında Üsküdar ile maçımız var. Üsküdar maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Kastamonu Belediyespor Hentbol Takımının Kaptanı Serpil İskenderoğlu da, “Takım olarak çok iyi savunma yaptık. Savunmanın karşılığını aldık desek daha doğru olur. Çok iyi olduğumuzu yine düşünmüyorum. Çok fazla girerek oynamadık ama savunmamızın galibiyeti bu. 2 haftadan beri bu maça hazırlanıyoruz. Bizim için çok önemli bir maçtı. Ardeşen biliyorsunuz ki ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Galip geldik, çok mutluyuz. İnşallah devam ettirmeyi düşünüyoruz. Taraftarlarımızı da her zaman maça bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol Takımının Kaptanı Jelena Pirsl ise, şunları kaydetti:
“Kastamonu’yu tebrik ediyorum. İyi maç kazandılar, iyi oynadılar. Biz de mücadele ettik ama 2 tane eksik oyuncumuz var. Gördük. Eksil oyuncularımız bizi çok etkiledi. Ama yine de lig devam ediyor. Uzun ve daha çok maç var. Daha inşallah güzel maçlar olacak.”