Kastamonu'nun ilk e-spor takımını Ülkü Ocakları kuruyor

Kovid-19'la mücadele için uygulanan 'Evde Kal' kampanyasına destek için birbirinden özel projeleri hayata geçiren Ülkü Ocakları bir ilke daha imza atıyor.

  • 1618
Kastamonu'nun ilk e-spor takımını Ülkü Ocakları kuruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan 'Evde Kal' kampanyasına destek için birbirinden özel ve güzel projeleri hayata geçiren Kastamonu Ülkü Ocakları bir ilke daha imza atıyor.

Dünya’da yaygın olan e-spor uygulamasını Kastamonu’da ilk kez hayata geçirerek, ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele edecek bir takım kurmak için harekete geçen Kastamonu Ülkü Ocakları, ülkemizde de bu alanda oluşturulan sayılı takımlarından birine sahip olacak.

Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar; "Kastamonu Ülkü Ocakları olarak geleceğin sporu olarak görülen elektronik sporların yaygınlaştırılmasına destek olmak amacıyla  Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda mücadele edeceğimiz  Türkiye’nin sayılı Kastamonu’nun ise ilk e-spor takımını kuruyoruz. Spora ve sporcuya önem vererek spor aktivitelerinin arttırılması ve çeşitlendirilmesi adına oluşturacağımız e-spor takımı ile MOBA, FPS, BATTLE ROYAL, SPOR, MMORPG ve FIGHTER branşlarında mücadele edeceğiz. e-spor takımımız ilk olarak yerli yapım oyun ZULA FPS oyunu ile dijital sahnede yer alacak” dedi.

Dijitalleşen dünyada Kastamonu Ülkü Ocakları adı altında lisanslı sporcu olarak mücadele vermek isteyen e-spor tutkunları kastamonuulkuocaklari.org sayfasında bulanan üst menüden başvuru formuna ulaşabilir ya da  https://bozkurtlar.wufoo.com/forms/z13vnqw1t0re1t/ bağlantısından başvuru formunu doldurup kurulacak takımın üyesi olabilirler.

FPS Nedir?

FPS, Birinci Şahıs Nişancı türü oyunları tanımlamak için kullanılıyor. Oyuncunun, oyundaki karakterin gözlerinden oyun dünyasını görebilmesini sağlayan türde görüş açısı, mouse kontrolüyle yapılıyor. Ekranda, kontrol edilen karakterin elinde tuttuğu silah, sağlık çantası ve benzeri oyun unsurları da görülebiliyor. Yapımcıların verecekleri karara göre görüş açısı daha dar veya daha geniş olabilirken bu sayede oyuncu, kendini, oyun dünyasında gibi hissedebiliyor.