Kastamonuspor 1966, Alt Yapısını Kurdu

Kastamonuspor 1966, U-11, U-12, U-13, U-14, U-15 kategorilerinde alt yapı takımlarını kurdu.

  • 699
Kastamonuspor 1966, Alt Yapısını Kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmail Dikmenli Spor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla Kastamonuspor 1966’ın alt yapısının kurulduğunu açıklayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu için spor adına bir oluşumu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hep söylediğim gibi bir profesyonel takımımız varda bunun getirisi ne olur diye sormuştum. 1’incisi Kastamonu çocuğunu alt yapısından yetiştirebilmesidir. 2’incisi spor faaliyetleri. 3’üncüsü ise Kastamonu ekonomisine veya turizmine sağlayacağı katkı ve tanıtımıdır. Bunlar arka arkaya bir anda gelişir. Biz bunu yapmaya başladık. Sporu sevmiyorum diyende var ama biz hep sporu Kastamonu’da bir adım daha nasıl ileri götürebiliriz onu düşündük ve yaptık” dedi.

"BU İŞ BAŞINA BELA OLUR DEDİLER"
Kendisine spor işinin başına bela olacağı şeklinde çok fazla eleştiri geldiğini hatırlatan Tahsin Babaş, "Bana bu iş başına bela olur diyen çok oldu. Ama ben sporun hiç başıma o kadar iş arasında bela olmadığını aksine de Kastamonu halkının desteği sayesinde başardık. Ben hedeften hiçbir şekilde sapmadım. Sapmakta istemiyorum. Doğru bir yoldayız ve başarıyoruz. Daha da ileriye götüreceğiz. Şu anda temsilcimiz lider durumda ama hiç destek göremiyorlar. Heyecan yok. Takımın bu gidişine destek güler yüz vermek gerekli. Bu bile onlara moral olarak çok iyi gelecektir” diye konuştu.

"TAKIMIMIZ İYİ DURUMDA"
Kastamonuspor’un alt yapısını oluşturarak Kastamonu’nun geleceğini de oluşturduklarına dikkat çeken Tahsin Babaş, "5 branşta 80 sporcumuzla başlamış bulunmaktayız. Alt yapının hocalarını da Kastamonuspor’a aldık. Çalışmalar başladı. Kastamonu Belediye Başkanı olarak ben bu işi sonuna kadar destekliyor ve takip ediyorum. Bu işe kimse engel olamaz. Kastamonu hepimizin. Hak ettiği yerde olacaktır. Yönetim Kuruluyla her gece 1-2 saat burada görüşmeler yapıyoruz. Takımımızda gayet iyi durumda. Başarıyı da kıskananlara söylüyorum. Kastamonu için başarı hepimizindir. Gelin el verin bu başarıya diyorum. Tekrardan buradan hocalarımıza hoş geldiniz diyerek Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna, Futbol Antrenörlerine, Hakemler Derneğine bu konudaki yardımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

"KASTAMONUSPOR’UN ALT YAPISI TAMAMLANDI"
Kastamonuspor’un U-11, U-12, U-13, U-14, U-15 kategorilerinde alt yapıyı kurduklarını açıklayan Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş ise, “Yıllardır yapılamayan ve başarılamayan, Kastamonuspor’un geleceğine yön verecek olan, Kastamonuspor 1966’ın alt yapısını oluşturmak ve sürekliliğini sağlamaktır. Uzun yıllardır Kastamonu’da alt yapı takımları çalıştıran, bir manada çocuklarımızın gelişimine ve sağlıklı hayat yaşamalarına vesile olan Beden Eğitimi öğretmenleri ve antrenörleri bir araya gelip, yoğun çalışmalar sonucun da Kastamonuspor alt yapısını kurmaya karar verdik. Sayın belediye başkanımız Tahsin Babaş’ın ve Kastamonuspor 1966’nın Yönetim Kurulu üyelerinin ortak kararı sonucu alt yapı bizim olmazsa olmazımız dedik. Böylesine güzel bir ekip kurulmuşken en iyi şekilde bunu da başaracağımızdan şüphemiz yoktur. Artık Kastamonuspor büyük bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Sporcu yetiştirmek bir çocuğu ana karnından alıp yetiştirip büyütmek gibi büyük bir sorumluluk isteyen bir iştir. Bizde büyüklerimizin desteğiyle bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğimize, yılmadan usanmadan çalışıp, memleketimize bir eser bırakacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Kastamonuspor 1966 Spor Kulübü olarak amatör bir kulüp olmaktan çıkıp hak ettiği yere ulaştıklarını belirten Metehan Babaş, şunları kaydetti:

“Bu yapının devamlılığını için alt yapı takımlarımızdan U-11, U-12, U-13, U-14, U-15 kategorilerimizi kurduk. Toplam da 80 sporcumuzla bugün itibariyle Kastamonuspor 1966 bünyesinde hizmet vermeye başladık. Bu oluşumla beraber artık kurumsal bir kimlik kazandı. Kastamonuspor 1966 alt yapısını UEFA A Belgeli Aydın Çağlar, UEFA B Belgeli Muharrem Özkalaycı, UEFA B Belgeli Alparslan Alp, TFF C Belgeli, Antrenörümüz Volkan Özkadam özverili bir şekilde alp yapı takımlarımızın çalışmalarını yürütecektir. Ben meslektaşlarıma yapacakları çalışmalar için ve memlekete kazandıracakları yetenekler için şimdiden teşekkür ediyor başarılar diliyorum”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)