Körfez Dershaneleri'nin futbol turnuvası şampiyonu Akhisar oldu

Körfez Dershaneleri tarafından düzenlenen futbol turnuvası muhteşem bir final maçıyla tamamlandı. Adını, ülke genelinde aldığı başarılı sonuçlarla duyuran Körfez Dershaneleri, bu kez sosyal sorumluluk projesiyle ön plana çıktı. Ege…

  • 529
Körfez Dershaneleri'nin futbol turnuvası şampiyonu Akhisar oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Körfez Dershaneleri tarafından düzenlenen futbol turnuvası muhteşem bir final maçıyla tamamlandı. Adını, ülke genelinde aldığı başarılı sonuçlarla duyuran Körfez Dershaneleri, bu kez sosyal sorumluluk projesiyle ön plana çıktı. Ege Bölgesi’nde dershanenin 144 şubesinden 375 takımın katıldığı futbol turnuvasında Akhisar Körfez Dershaneleri birinci olurken, İzmir Çankaya Körfez Dershaneleri ise ikinci oldu. Birinci takıma ödülünü eski milli futbolcu ve Galatasaray’ın unutulmaz oyuncusu Arif Erdem verdi.

Öğrencilerin sağlıklı beslenme ve kardeşlik duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen futbol turnuvası oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Turnuvanın final maçı, Karşıyaka Yamanlar Eğitim Kurumları Halı Sahası’nda yapıldı.

Organizasyon hakkında bilgi veren Körfez Dershaneleri Eğitim Koordinatörü İsa Olgun, “İllerin en başarılı öğrencilerini yarıştırmak, üniversitelerde buluşturup tanıştırmak için ‘Süper YGS’ ve ‘Altın Çocuklar Yarışıyor’ sınavları düzenledik. Bunların yanında öğrencilerin stresini azaltmak ve üniversiteleri tanıtmak amacıyla gerçeğini aratmayan ‘son prova’ sınavları, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘100 bin kitap okuyoruz’ kampanyası düzenledik. Hepsinin de çok ciddi geri dönüşümleri oldu. Bu kez de ‘spor kardeşliktir’ sloganıyla yola çıkarak 144 şubemizde öğrenim gören öğrencilerden oluşan 375 takımın katılımıyla futbol turnuvasını gerçekleştirdik” dedi.

Turnuvanın il elemelerinin geçtiğimiz ay tamamlandığını, il şampiyonlarının katılımıyla bölge elemelerinin yapıldığını aktaran Olgun, “Finallere İzmir, Manisa, Isparta ve Burdur takımları kaldı. Final maçıyla da birinci Akhisar Körfez oldu. Kendilerini kutluyoruz. Burada önemli olan kazanmaktan çok birlik ve beraberlik içinde olmamızdı” diye konuştu.

Final maçını izleyen Galatasaray’ın efsane oyuncularından Arif Erdem, maç sonrası Körfez Çankaya Şubesi’ni 4-3 mağlup ederek şampiyon olan Akhisar Körfez Şubesi’nin şampiyonluk kupasını verdi. Erdem ayrıca şampiyon olan oyunculara madalyalarını da taktı. Turnuva sonunda Akhisar Körfez Şubesi birinci, Çankaya Körfez ikinci, Isparta Nur United üçüncü ve Burdur Gölcük Şubesi ise dördüncü oldu.

Efsane futbolculardan Arif Erdem, Körfez Dershaneleri’nin düzenlediği futbol turnuvası finalinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Gençlerimizin sporun hangi dalı olursa olsun ilgilenmesi çok güzel. Gençlerimizin yanında olmak hepimizin görevi. Gençlerimizin sporla ilgilenmesi onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır. Burada bulunmaktan çok mutluyum, hepsini tebrik ediyorum” dedi.