Küçükhacet kış tırmanışı tamamlandı

Şehitlerimize adanan "Çankırı Ilgaz Dağı Küçükhacet Kış Tırmanışı" 22 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi.

  • 1082
Küçükhacet kış tırmanışı tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık Spor Kulübü tarafından ortak düzenlenen ve şehitlerimize adanan "Çankırı Ilgaz Dağı Küçükhacet Kış Tırmanışı" 22 Ocak 2017 Pazar günü gerçekleştirildi.

Çankırı 11, Kastamonu 1, İzmit 2, Ankara 3, Samsun 2 olmak üzere toplam 19 sporcunun katıldığı etkinlik planlandığı gibi 07.30'da Ilgaz Doruk Mevkisindeki Karayolları Bakımevi önünde buluşması ve 08.00'de hareket edilmesiyle başladı.

Hava sıcaklığının - 15 olduğu bu saatlerde Küçükçal tepeye kadar sakin bir havada devam eden etkinlikte yumuşak kar tabakası ve sisle birlikte sırt hattındaki şiddetli rüzgar yürüyüşü zorlaştırdı.

Geyik Gediği mevkisinde etkisi azalan rüzgar ve sisle birlikte açılan havada güneşin verdiği enerjiyle 13.00-13.30 sularında sporcular 2546 m.lik zirveye ulaştılar.

Şehitlerimiz için okunan Fatiha ve İstiklal Marşı'nı takiben bayrak ve flamalar açılarak zirve fotoğrafları çekildi ve 14.00 sularında dönüşe geçildi. 17.00'de bütün sporcuların Karayolları Bakımevine ulaşmasıyla birlikte etkinlik tamamlandı.

"Katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyor yeni etkinliklerde bir arada olmayı ümit ediyoruz." denildi.