Merkez Ortaokulu'ndan bir ilk daha!

Kastamonu Merkez Ortaokulu  halk oyunları yarışmalarında ilimizden ilk defa Türkiye derecesi yapan okul olmayı başardı.

  • 2297
Merkez Ortaokulu'ndan bir ilk daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katılan Kastamonu birincisi ve Ankara Bölge Şampiyonu ekibimiz Türkiye üçüncüsü oldu.

Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakaları Denizli’de düzenlendi.

Bölge şampiyonaları ve yarı final yarışmalarında birbirinden yetenekli sporcuları geçerek finale kadar gelmeyi başaran takımlar kıyasıya yarıştı. Düzenlemeli kategoride 11 takım, düzenlemesiz kategoride 16 takım olmak üzere toplamda 500 sporcunun yarıştığı turnuva 13 Nisan Cumartesi günü Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapıldı.

Türkiye Şampiyonasına, Kastamonu birincisi ve Ankara Bölge Şampiyonu ünvanı ile giden Kastamonu Merkez Ortaokulu, Türkiye Şampiyonasında da beklentileri boşa çıkarmayarak Türkiye 3.sü oldu.

Kastamonu ilk defa dereceye girdi

Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden, öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik etti. Özden; “Türkiye’nin halk oyunlarında büyük bir zenginliğe sahip olduğu bilinmektedir. Estetiğin yetenekle bütünleştiği güzel bir turnuvada ilimiz ilk defa derece yaptı. Hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen velilerimize, Kastamonu Belediye Başkanlığına ve personeline, Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğü ve spor salonlarında çalıştığımız kurum ve okulların idareci ve personellerine, oyun müzikleri ve kareografi için Orhan Hazer ile Erol Demir'e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.