Spor salonları yetkililerin desteğini bekliyor

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici süre ile kapatılan spor merkezleri yetkililerden destek bekliyor.

  • 2932
Spor salonları yetkililerin desteğini bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Salon Sporları Platformu Başkanı Nihat Güler yaptığı açıklamada; "16 Mart 2020'de yayımlanmış olan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçici süreyle kapatılan iş yerlerimiz kapalı olmasına rağmen masraflarımız devam etmekte, spor salonlarımız metrekare olarak büyük yerler olduklarından dolayı kira bedelleri de oldukça yüksek olup, stopaj, faturalar, tabela ve reklam vergileri, çevre temizlik vergileri, SGK prim ödemeleri devam ediyor" dedi.

16 Mart 2020 tarihinden beri Türkiye genelinde yirmi bin'in üzerinde spor salonu işletmecisi esnafın "sıfır” gelir ile hayatına devam etmeye ve devam eden masraflarla baş etmeye çalıştığını belirten Başkan Güler; "Şu an 'Mücbir sebep' ilanı ile alacaklılara karşı geçici süreyle koruma altındayız. Mücbir sebep bitiminde mülk sahipleri ve kamu kurumları ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Şu an itibariyle tüm spor salonu esnafları 2 aylık kira borcu ile beraber aynı zamanda stopaj ve diğer vergi kalemlerine borçlanmış bulunmaktadır. Kira ve diğer giderlerle ilgili 'yasal düzenleme' talep ediyoruz. Spor salonlarının, spor kulüplerinin ve stüdyolarının katma değerli işletmeler olduğunu, spor kamuoyunun dinamiklerini oluşturduğumuzu, madalyalar kazanarak ülke tanıtımına yüksek derecede katkıda bulunduğumuzu, sağlıklı toplum oluşumundaki katkımızı ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasındaki önleyici kuruluşlar olduğumuz gerçeğini tüm kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunuyorum.”

Başkan Güler; “Kovid-19 pandemisi sonrasında bu çalışmalarımızı devam ettirebilmemiz için sektörümüzün en az zararla korumaya alınması gerektiğini ayrıca belirtmek isterim. Yüce Devletimize güvenimiz sonsuzdur.”