Şükür, İstiklal Yolu Ultra Maratonuna Katılıyor

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, İstiklal yolunun Çankırı – Ilgaz bölümünde düzenlenen 55 kilometre'lik İstiklal yolu Ultra Maratonu'na katılıyor.

  • 741
Şükür, İstiklal Yolu Ultra Maratonuna Katılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013 yılında Kastamonu - İnebolu arasında düzenlenen İstiklal yolu-Şerife Bacı dağ maratonuna katılan dağcı Rıdvan Şükür, İnebolu sahilinden başlayıp Ankara’ya kadar giden 340 kilometre’lik yolun ikinci etabı Çankırı- Ilgaz arasında 55 kilometre’lik parkurda koşacak. Bu büyük Milleti istiklale taşıyan kağnıların izinde, efsanevi yolda koşacakları için heyecan duyduğunu söyleyen Şükür, bu yolu Milli Mücadelenin anahtarı olarak gördüğünü söyledi.  

İnebolu’ya deniz yoluyla gelen cephanenin kağnılarla cepheye ulaştırılmasında kullanılmış olan bu yolda Kastamonu kadınların zor şartlarda cepheye taşındığını asla unutmaması gerektiğini söyleyen Şükür, bu yolun unutulmayan kahraman Seydiler’li Şerife bacı başta olmak üzere Milli Mücadelenin kahraman insanlarını rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi, ayrıca Ağustos ayında düzenlenecek istiklal yolu Ultra Maratonuna özel önem verdiğini dile getirdi.