Şükür'den Arkeoloji ve Sanat Yayınevine Ziyaret

Arkeoloji ve sanat yayınevini ziyaret eden dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür'e Yayınevi sahibi Nezih Başgelen, hazırladığı 'Ölümünün yüzüncü Yıldönümünde Osman Hamdi Bey' kitabını imzaladı.

  • 793
Şükür'den Arkeoloji ve Sanat Yayınevine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayınevi sahibi Başgelen tarafından, Osman Hamdi bey’in hayatını ve çalışmalarını inceleyen Dağcı ve tarihçi Şükür’e Osman Hamdi bey’in yaptığı Arkeolojik kazıları ve bulduğu eserleri konuları ele alan kitabın dışında, Arkeoloji ve sanat dergisinin ünlü ressamın ölümünün yüzüncü yılı nedeniyle hazırlanan özel sayısı hediye edildi.

Uzun yıllar Gebze- Eskihisar’daki evinde önemli resim çalışmaları yapan Osman Hamdi Bey’in  Adıyaman Nemrut Dağı Kazısı, Lübnan -  Sayda (Sidon ) ve Lagina Kazılarını başarıyla yürüttüğünü söyleyen Şükür, sanatın ve Arkeolojinin büyük adamların çalışmalarıyla anlam bulduğunu ve gelecek nesillere ulaştığını söyledi.

Osman Hamdi bey ile ilgili kitap ve makale çalışmaları yapan Nezih Başgelen’e teşekkür eden Rıdvan Şükür, imzalı kitabı saklayacağını ve çalışmalarında faydalanacağını söyledi.