Sur'dan Acı Haber: 5 Şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sürüyor.

  • 414
Sur'dan Acı Haber: 5 Şehit
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Operasyonların sürdüğü ve bugün 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalarda yaralı sayısı 10’a yükseldi. Çatışmaların şiddetlenerek sürdüğü ilçede, 7 terörist de etkisiz hale getirildi. İlçede şehit sayısı 29’a, yaralı sayısı ise 156’ya, etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı ise 152’ye çıktı.

Sur ilçesinde 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 62’inci gününde devam ediyor. Operasyonlar ile çatışmaların sürdüğü ve bugün 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ilçede, yaralı sayısı da artıyor. Gün boyu çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği ilçede yaralı sayısı 10’a yükseldi. Yaralılar, yasaklı bölgenin girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarında bekletilen ambulanslarla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Çatışmaların sürdüğü ilçeye olası bir duruma karşı çok sayıda takviye ambulans da istendi. İlçedeki çatışmalarda 7 PKK’lı da etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, ilçede 62 günde 29 güvenlik görevlisi şehit oldu, çoğu hafif olmak üzere 156 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yasak süresince 152 PKK’lı da etkisiz hale getirildi.

MEHMET PİŞKİN (İHA)