ANALİG Taekwondo Yarı Final Müsabakaları devam ediyor

Kastamonu'da 12-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo Yarı Final Müsabakaları devam ediyor.

  • 1048
ANALİG Taekwondo Yarı Final Müsabakaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyet programında yer alan ve Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda devam eden Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo Yarı Final Müsabakalarında açılış seremonisi yapıldı.

Açılış seremonisine; Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Şube Müdürleri Adem Keloğlu, Engin Kaya, Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Arıkan, sporcular, antrenörler ve idareciler katıldı.

Açılış seremonisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı ve ardından Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak konuşma yaptı.

İl Müdürü Asrak; "Hepiniz hoşgeldiniz. İlimizde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Yargı Final Müsabakalarında sizleri ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. ANALİG’in amacı, sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakaların yapılması, kulüplere, milli takıma altyapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sisteminin oluşturulması, tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda ANALİG’ler Bakanlığımız tarafından oluşturulmuştur.”

“ANALİG’ler ana kucağı gibidir”

Asrak şöyle devam etti; “Nasıl ki bir bebek ana kucağında büyüyorsa sporcularda bu ANALİG’lerde yetişecek. Ben bu konuda gerek Bakanlığımıza, gerekse federasyonlarımıza ANALİG’lerin kuruluş amacı doğrultusunda Türk sporuna çok büyük katkılar sağlayacağını, siz yetenekli gençlerimizi İnşaallah milli takıma, olimpiyatlara hazırlayacağı gibi ana kucağı olduğunu düşünüyorum. Bu noktada gayret eden en başta antrenörlerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize, federasyonlarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum teşekkür ediyorum. İllerimizden katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, idarecilerimize, tüm görev alan hakemlerimize, çalışma arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Müsabakaların tam ortasındayız. Hepinize başarılar diliyorum. Finallere gidecek takımlarımız buradan belirlenecek” dedi.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’ın konuşmasının ardından müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları ve başarı belgeleri verildi.

Ödül töreninin ardından müsabakalar kaldığı yerden devam etti.

14 Nisan Pazar günü bitecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo Yarı Final Müsabakalarında dereceye giren takımlar Düzce’de 3-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Taekwondo Final Müsabakalarına katılma hakkı kazanacaklar.