Nur Tatar Dünya Şampiyonu

Milli taekwondocu Nur Tatar Askari, 23. Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

  • 1070
Nur Tatar Dünya Şampiyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen ve bir hafta sürecek olan 23. Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası, dördüncü müsabakalarıyla devam etti. 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada ülkemiz adına dördüncü gün bayanlar 67 kiloda Nur Tatar Askari, 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve +73 kiloda Nafia Kuş ile erkekler 58 kiloda Mertcan Dolmacı mücadele etti.

NUR TATAR'IN İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselen Nur Tatar Askari, ev sahibi Güney Kore’den Kim Dan-Ji ile karşılaştı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan normal süresi 9-9 biten karşılaşmayı  altın vuruşla 11-9 kazanan Nur Tatar Askari, adını finale yazdırdı. Finalde ABD’li Paige McPherson ile karşılaşan milli taekwondocu rakibini 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Milli taekwondocu müsabakanın ardından Türk bayrağıyla salonda tur attı.

2015 yılında düzenlenen dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanan Nur Tatar Askari, böylelikle ilk Dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Kariyerinde olimpiyat 2’nciliği ve 3’ncülüğü, Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve İslami Dayanışma Oyunları şampiyonluğu gibi başarlar bulunan Nur Tatar Askari, önemli bir başarının daha sahibi oldu. Nur Tatar, bu şampiyonluğuyla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda hanesine 120 puan yazdırarak önemli bir avantaj da elde etti.