Rukiye Yıldırım Hakem Kurbanı

Taekwondoda beklenen madalya hakemlere takıldı. Rukiye Yıldırım, hep önde olduğu maçta hakemlerin yanlı tutumu nedeniyle kaybederek, kürsüye çıkamadı.

  • 667
Rukiye Yıldırım Hakem Kurbanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taekwondoda beklenen madalya hakemlere takıldı. Rukiye Yıldırım, hep önde olduğu maçta hakemlerin yanlı tutumu nedeniyle kaybederek, kürsüye çıkamadı.

Meksika’nın Puebla şehrinde devam eden Dünya Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde hakem skandalı yaşandı. Rukiye Yıldırım, önde götürdüğü maçta son saniye ceza puanı ile altın vuruşa giden maçı, hakem kararıyla kaybetti ve madalya kazanamadı.

49 kiloda madalya umudumuz Rukiye Yıldırım, ilk turu maç yapmadan geçti. Ardından Sırp Ivana Cujic ile karşılaşan bayan sporcumuz, zorlanmadan 5-1 kazanmayı bildi.  Rukiye’nin üçüncü turdaki rakibi Venezuella’dan Emiliana Machodo oldu. Kontrollü bir maç çıkartmayı tercih eden Yıldırım, 3-2 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Madalya yolunda son engel olan Taylandlı Chanatip Sonkham karşısında maçı hep önde götüren Rukiye, 4-3 öndeyken hakemin haksız ceza puanı ile son saniyede skor 4-4’e geldi. Dördüncü devrede altın vuruş da çıkmadı ve hakemler üstünlüğü rakipten yana kullanınca, sporcumuz madalya kazanamadı.

OKAN’IN GÖZ KAPAĞI YIRTILDI

Erkekler 74 kiloda Okan Şimşek, ilk maçında Fildişi Sahilleri’nden Hami Almutrafi ile zorlu bir mücadele yaptı. Aldığı darbe ile göz kapağında yırtık oluşmasına ragmen mücadeleyi bırakmayan Şimşek, 16-12’lik skorla turu geçen taraf oldu.

İkinci turda Çin’li Juan Huang önünde istenilen performansı gösteremedi Okan. Göz kapağında kanama da başlayınca, 7-0 gerideyken üçüncü devreye çıkmadı ve şampiyonaya veda etti.

SERVET VE NUR SAHNEDE

Şampiyonanın üçüncü gününde Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül (68) ile Olimpiyatın gümüş kızı Nur Tatar (67) tatamiye çıkacak.