Taekwondo Akademi'den bir büyük başarı daha!

Isparta ilinde yapılan Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası sona erdi.

  • 987
Taekwondo Akademi'den bir büyük başarı daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında Isparta ilinde yapılan ve 81 ilden yaklaşık 150 kulüp ve 1500'e yakın sporcunun mücadele ettiği Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda Kastamonu Taekwondo Akademi Spor Kulübünün başarılı sporcularından Mertcan Kelen 55 sporcunun mücadele ettiği 87 kg.'de Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yapılan bu müsabakaya sporcularının tamamen kendi imkanları ile katıldıklarını belirten kulüp antrenörü Numan Haçat; 2017 sezonunda taekwondoda bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye 3. lüğü, Kick Boksta ise bir Türkiye 3. lüğü elde ederek sezonu başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti. 

Haçat; Bu başarıların hiçbir şekilde desteklenmeyişi ve üstelik bu dereceleri yapan sporcuların bir “tebrik” bile edilmeyişinin kendilerini ziyadesiyle üzdüğünü belirtti. 

İcra ettikleri branşın olimpiyatlarda yarışan olimpik bir branş olması ve Türkiye'de en çok ilgi gösterilen ilk 3 branş arasında yer almasına rağmen, neden bu başarılara şehir olarak bu kadar ilgisiz kalındığını kamuoyunun taktirlerine bıraktığını belirten Haçat; 2018 yılında yine desteksiz ama güçlü bir kadro ile bu memleketin sportif başarısı için mücadele edeceklerini, teşekkürü sadece sporcularına ve onların değerli velilerine ettiğini belirtti. 

Haber Merkezi